120.000 euro beschikbaar voor landschapsprojecten

REGIO  – SBNL Natuurfonds trekt 120.000 euro uit voor ondersteuning aan landschapsprojecten in Gelderland en Overijssel. 15.000 euro is bestemd voor projecten in West-Gelderland, de rest van het geld voor Overijssel en Gelderland. Particuliere eigenaren van landgoederen en natuurterreinen, Agrarische Natuurverenigingen of andere organisaties op het gebied van natuur- en landschapsbeheer kunnen voor deze ondersteuning in aanmerking komen. Nieuwe aanvragers maken daarbij extra kans.

Geïnteresseerden kunnen tot 30 september 2021 bij SBNL Natuurfonds een aanvraag indienen via de website. Voor het Van Hemert Fonds (Overijssel en Midden- en Oost-Gelderland) gaat men naar: www.sbnlnatuurfonds.nl/Van Hemert tot Dingshof-Coldeweij Fond.
De belangrijkste eisen voor de aanvraag zijn dat het een blijvend effect op het landschap moet hebben en aantoonbaar moet aansluiten bij een bestaande behoefte. Daarnaast moet het plan voldoen aan de projectcriteria die te vinden zijn op de website van SBNL Natuurfonds.

Over SBNL Natuurfonds en haar fondsen
SBNL Natuurfonds geeft financiële ondersteuning aan landschapsherstel en natuurontwikkeling op particuliere grondgebied. Dit doet zij vanuit verschillende fondsen, waaronder het Van Hemertfonds en het Fonds West-Gelderland. Daarnaast beschikt zij over meerdere fondsen van waaruit praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek wordt ondersteund. SBNL Natuurfonds is door de belastingdienst erkend als een ANBI-stichting.

Informatie op www.sbnlnatuurfonds.nl of via sbnl@sbnlnatuurfonds.nl of bel naar: 0318 57 83 57.