Aan tafel bij de online talkshow Kiek Uut: Johan van Eerden, Anton Jansen, Paul van der Weiden, burgemeester Anton Stapelkamp en Jan Schäperclaus. Foto: PR

Aan tafel bij de online talkshow Kiek Uut: Johan van Eerden, Anton Jansen, Paul van der Weiden, burgemeester Anton Stapelkamp en Jan Schäperclaus. Foto: PR

Online talkshows KIEK UUT belichten criminaliteit in de Achterhoek

AALTEN - De gemeente Aalten kreeg de primeur. Op maandag 3 mei werd onder de naam Kiek Uut de eerste van acht online talkshows opgenomen over allerlei aspecten van criminaliteit. Vertegenwoordigers van het Platvorm Veilig Ondernemen (PVO) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV) gingen daarin het gesprek aan met ondernemers, burgemeesters en vertegenwoordigers van de politie.

De gesprekken vonden niet op een vaste plek plaats. Met een heus TEAM #KIEKUUT werd steeds in een mum van tijd een ruimte binnen de gemeentehuizen omgetoverd tot een uitzendstudio. De techniek was in handen van partners KTJ Entertainment en Mazzel. Na Aalten bracht het team een bezoek aan Berkelland, Winterswijk, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Bronckhorst. Montferland zorgde met een ingelaste extra editie voor het sluitstuk van deze Achterhoek Achtbaan.

Misdaad
In de talkshows wordt gesproken over ondermijning, verwevenheid van boven- en onderwereld, (on)zichtbare aanwezigheid van de georganiseerde misdaad, meldingsbereidheid en maatschappelijke gevolgen. Nog belangrijker: wat kun je ertegen doen, hoe kun je ondermijning herkennen en hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt? Namens PVO Oost-Nederland schoof manager Anton Jansen aan en namens het CCV/PVO zijn vaste sidekick Paul van der Weiden. De politie werd vertegenwoordigd door de teamchefs Jan Schaperclaus, Hanneke de Bruyne en Patrick de Koeijer.
De gespreksgroep werd in Aalten gecompleteerd door burgemeester Anton Stapelkamp en Johan van Eerden (managing director Triple A networks). Voor Berkelland waren dat burgemeester Joost van Oostrum en Berend Veneberg (directeur Veneberg Security Team); voor Winterswijk burgemeester Joris Bengevoord en Koen Mentink (manager director Hittech Bihca BV); voor Doetinchem burgemeester Mark Boumans en Jan Garretsen (voorzitter ID&G Bedrijvig Doetinchem); voor Oude IJsselstreek burgemeester Otwin van Dijk en Jan-Willem Boezel (Van Raam Tweewielers); voor Oost Gelre burgemeester Annette Bronsvoort en Ruud Geurkink (Founder/Owner at Proge binnenafwerking B.V.); voor Bronckhorst burgemeester Marianne Besselink en Ton van Hecke (voorzitter bestuur IKZelhem) en voor Montferland burgemeester Peter de Baat en Edwin Sap (voorzitter MKB Montferland).
De acht uitzendingen zijn alle terug te kieken via een play-list op onderstaand YouTube-kanaal van PVO Oost-Nederland.


https://bit.ly/KIEKUUT_playlist