Van links naar rechts: Tom Tenostendarp, Ian van de Wielen en Joris Bengevoord. Foto: PR

Van links naar rechts: Tom Tenostendarp, Ian van de Wielen en Joris Bengevoord. Foto: PR 

Succesvolle Hamarally als start van JCI Hamaland

REGIO - Zaterdag 19 juni ’s ochtends om 9 uur startten de eerste deelnemers aan de Hamarally, een puzzeltocht door het Hamaland-gebied, georganiseerd door JCI Hamaland i.o.

Deze lokale kamer in oprichting streeft ernaar in oktober officieel deel te worden van de internationale netwerkorganisatie JCI (Junior Chamber International). Naast netwerken, zetten de leden, allen tussen 20 en 40 jaar oud, zich in voor de maatschappij en willen ze daarnaast zichzelf persoonlijk ontwikkelen.

Vanuit startpunt Hotel-Restaurant Kloppendiek in Zwillbrock, waar alle deelnemers een corona-sneltest ondergingen, voerde de route via museum Kult in Vreden via de groene grens bij Ratum naar Kemper Schoap in Nederland. Daar konden de heerlijke kazen geproefd worden en werd een escape-box gespeeld, waarna de route verder liep via Bredevoort en Erve Kots, wijngaard Schepershof bij Groenlo naar het eindpunt IJsboerderij ‘t Dommerholt in Borculo. Op de verschillende locaties werden streekproducten verzameld om zo de lokale ondernemers te ondersteunen. Bij de finish werd door voorzitter Ian van der Wielen teruggekeken op een zeer geslaagde dag, die mede mogelijk gemaakt was door de Euregio, museum Kult en Hotel-Restaurant Kloppendiek.

Het bijzondere aan JCI Hamaland i.o. is dat er zowel Duitse als Nederlandse jonge ondernemers en ondernemende mensen lid van kunnen worden. Voorwaarde daarbij is wel dat de taal van het buurland tenminste verstaan wordt, aangezien ieder lid tijdens de vergaderingen en evenementen in zijn/haar eigen moedertaal spreekt.

De kamer in oprichting kan rekenen op de steun van de beide jonge burgemeesters van zowel Winterswijk (Joris Bengevoord) als Vreden (Tom Tenostendarp), die ook bij de start aanwezig waren. Daarnaast reden er leden en senatoren mee vanuit Duitsland en ook twee teams vanuit het landelijk bestuur van JCI Nederland.