Belangstellenden welkom in tuin De Bosuil, waar een grindborder aangelegd werd. Foto: PR

Belangstellenden welkom in tuin De Bosuil, waar een grindborder aangelegd werd. Foto: PR

Tuin de Bosuil gaat weer open

WOOLD - Een prachtige, kleurrijke tuin op een mooi plekje in het bosrijke Woold. Zo kan de natuurlijke tuin die Gerrit en Willemien Graven het hele jaar bewerken, koesteren omschreven worden. Ze genieten van hun tuin en willen ook andere tuinliefhebbers zijn er hartelijk welkom.de mogelijkheid bieden een kijkje te komen nemen. In de weekenden 3 en 4 juli, 31 juli en 1 augustus en 4 en 5 september zijn belangstellenden welkom. De Bosuil is te vinden aan de Blekkinkhofweg 12 Winterswijk, Woold, dichtbij de grensovergang Bocholt - Barlo , tussen fietsknooppunten 26 en 28. De tuin is open van 10.00 tot 17.00 uur

Er is een grote variƫteit aan heesters, vaste planten en bloemen te bewonderen. Er zijn royale borders, waar de kleur- en bladcombinaties steeds een mooie eenheid vormen met de omringende natuur. In de als galerie aangeklede schuur zijn schilderijen van Gerrit te zien.
Omdat de gevolgen van de klimaatverandering steeds duidelijker worden door de hogere temperaturen en minder neerslag gaan tuineigenaren zoeken naar oplossingen. Bij tuin de Bosuil wordt hier op ingespeeld met een grote grindborder. Droogte minnende plantensoorten hebben hier op een plek gekregen in de border. Een laag grind zorgt voor bescherming tegen uitdroging door zon en wind. Dit deel van de tuin krijgt alleen water als het regent.
De entree bedraagt 3 euro per persoon en er is koffie en thee verkrijgbaar. Honden zijn niet welkom. Groepen op andere dagen op afspraak.