Voorzitter Marieke Frank van Rotaryclub Winterswijk overhandigt de geldboom aan de coordinatoren van het inloophuis Oriolus. Foto: Nicole Haarman

Voorzitter Marieke Frank van Rotaryclub Winterswijk overhandigt de geldboom aan de coordinatoren van het inloophuis Oriolus. Foto: Nicole Haarman

Rotaryclub Winterswijk zet zich in voor inloophuis Oriolus


Geldboompje van 2000 euro overhandigd

WINTERSWIJK - Hoe kan je je inzetten voor goede doelen in tijden van corona en afstand houden? Dat was de grote uitdaging voor de Rotaryclub Winterswijk. Heel graag wilde de club het nieuwe inloophuis Oriolus voor mensen met kanker en hun naasten steunen. Oriolus is gevestigd in het SKB en ook via de achterzijde bereikbaar. Het is opgericht door Desiree Heerdink en Kirsty Kruisselbrink. Zij zijn er nu 3 dagen in de week, op maandag, dinsdag en donderdag. Elke betrokkene of geïnteresseerde kan er binnenlopen, informatie vinden, steun vinden en in contact komen met lotgenoten. De Rotary wilde heel graag een financiële bijdrage leveren aan dit fantastische en bijzonder waardevolle initiatief. De reguliere acties die de Rotary organiseert om geld in te zamelen, zoals de jaarlijkse Lego bouwdag in theater de Storm of de Haringparty bij de Strandlodge waren niet mogelijk door de coronapandemie.

Er lag een uitdaging in de maatschappij om de Tweede Kamer verkiezingen doorgang te laten hebben in deze tijden van afstand houden. De verkiezingen werden uitgesmeerd over meerdere dagen, waardoor er een grote extra vraag was naar bemanning van de stembureaus. Voor Rotaryclub Winterswijk lag hier de oplossing en zo kon de club twee doelen tegelijk steunen. Een groot aantal van de leden heeft een bijdrage geleverd aan het bemannen van de stembureaus in de Oost-Achterhoek. Voor eenieder een mooie ervaring. Deze bijdrage werd gewaardeerd met een vergoeding. De betreffende leden hebben de vergoedingen beschikbare gesteld van het steunen van Oriolus.

En zo verzamelde Rotaryclub Winterswijk alsnog het prachtige bedrag van 2000 euro in. Dit geld kan inloophuis Oriolus goed gebruiken voor bijvoorbeeld het verder inrichten van de buitenruimte. Afgelopen donderdag 17 juni werd dit bedrag aangeboden door de voorzitter van de Rotaryclub Winterswijk Marieke Frank in de vorm van een geldboompje. Een mooi symbool voor het wortelen van het inloophuis in de Oost-Achterhoek. Meer informatie over Oriolus kan je vinden op de site.


www.oriolus-achterhoek.nl