Zo kondigde Margot Verhagen in 2017 de eerste Swim to Fight Cancer aan in Doetinchem. Archieffoto: Josée Gruwel

Zo kondigde Margot Verhagen in 2017 de eerste Swim to Fight Cancer aan in Doetinchem. Archieffoto: Josée Gruwel

Swim to Fight Cancer Achterhoek gaat door

ACHTERHOEK - Afgelopen jaar was een roerig en raar jaar voor iedereen. Het leven kwam tot stilstand, alle evenementen werden afgelast en Swim to Fight Cancer Achterhoek 2020 kon tot grote teleurstelling van de organisatoren geen doorgang vinden. Op 12 september moet het wel gaan lukken, verwacht een van de kartrekkers, Margot Verhagen.

"Want wat gingen we fantastisch, wat zaten we met z'n allen in een geweldige flow!", zegt projectleider Margot Verhagen. Na de Nieuwjaarsduik, die als Kick-off diende, gingen de individuele zwemmers en de diverse Business Teams met groot enthousiasme aan de slag om fondsen te werven. "Er werd in een mum van tijd al een dikke 30.000 euro opgehaald! Vandaar dat ik als projectleider de hoop en de ambitie heb uit durven spreken dat we minstens een verdubbeling van de vorige Swim editie zouden gaan halen… en toen…hield alles op."

'Er werd in

een mum

van tijd al

een dikke

30.000 euro

opgehaald'



Maar, inmiddels is het een dik jaar later en gaat de organisatie gewoon weer net zo positief en enthousiast van start als begin 2020. Na het geweldige succes van Smoel op de Stoel bij De Graafschap, waarmee bijna 20.000 euro werd opgehaald, is de organisatie weer helemaal opgewarmd en ‘ready for take off’, zo laat Verhagen weten.

Zwemsuit

"Zondag 12 september 2021 gaan we D’RIN in Recreatieplas Stroombroek in Braamt om samen weer een vuist te kunnen maken tegen kanker! De zwemsuit kan alvast uit de kast worden gehaald en de datum alvast genoteerd in de agenda."

Zwaar te verduren
De inschrijving en alle donaties gaan mee naar deze editie en uiteraard hopen de organisatoren dat er nog heel veel geld gaat bijkomen, want ook op dat vlak heeft alles stilgelegen en heeft het kankeronderzoek het echt zwaar te verduren gehad, weet Verhagen. "We hopen op het onverminderde enthousiasme en rekenen op iedereen om er met elkaar weer een onvergetelijke dag van te maken met een lach en een traan. We gaan uit liefde voor het leven en voor onze geliefden die met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben, de uitdaging aan om te gaan zwemmen in Braamt! Zo steken we hen een hart onder de riem en laten we hen zien dat we hen steunen."

'Zondag 12
september
2021 gaan we
D’RIN in
Recreatieplas
Stroombroek
in Braamt'

Deelnemers kunnen 1, 2 of 4 kilometer zwemmen. Voor kinderen van 10 tot en met 17 jaar is de 500 meter Kids Swim. Bedrijven die een steentje willen bijdragen kunnen als Business Team meezwemmen en zo samen een vuist maken tegen kanker. "We gaan ervoor, D’RAN en D’RIN! Love Life. Fight cancer."

Swim to Fight Cancer Achterhoek vond voor het eerst plaats in 2017 en wordt georganiseerd op zondag 12 september 2021. Er wordt 2 kilometer gezwommen in open water in Recreatieplas Stroombroek. Elke deelnemer haalt minstens 250 euro op wat via Fight cancer aan kankeronderzoek besteed wordt. Veelal wordt onderzoek van veelbelovende jonge onderzoekers gefinancierd met het geld dat er bij elkaar wordt gezwommen. Nieuw is deze editie dat er ook een gedeelte aan de oncologische afdeling van het Slingeland Ziekenhuis geschonken wordt. Een gedeelte van het door Achterhoekers bij elkaar gebrachte geld blijft dus ook echt in de Achterhoek.