Remco en Tamara Lensink. Foto: Verona Westera
Remco en Tamara Lensink. Foto: Verona Westera

Tamara en Remco blij met titel 'Sociaalste Ondernemer'

Lensink bedankt iedereen voor het stemmen en de felicitaties

Door Verona Westera

WINTERSWIJK - Verrast en verbaasd waren Remco en Tamara Lensink van Lensink Tweewielers aan de Vredenseweg, toen zijn begin mei werden verkozen tot de 'Sociaalste Ondernemer van Winterswijk'. "Wij behandelen mensen zoals we zelf behandeld willen worden. Dat is voor ons gewoon normaal", lacht Tamara.

'We proberen
mee te
denken met
mensen met
een wat
kleinere beurs'


Jaarlijks schrijft de Socialistische Partij een verkiezing uit voor de meest sociale ondernemer van Winterswijk. "We waren al heel blij en verrast met het telefoontje dat we bij de drie genomineerde hoorden", vertelt Tamara. De andere genomineerden waren Koos Prins en Theater De storm. "We hebben verder geen ruchtbaarheid gegeven aan deze nominatie, want we dachten we kunnen toch niet tegen die grotere bedrijven op die er misschien aandacht aan besteden. Wij zijn gewoon blijven doen wat we altijd doen. Maar blijkbaar hebben we met een flinke meerderheid van stemmen gewonnen", aldus de trotse Tamara. Terwijl Tamara vertelt is Remco druk in de werkplaats. De fietsen moeten immers op tijd gerepareerd zijn.

"We zijn zo blij met deze prijs, omdat we echt door onze klanten gekozen zijn. Het is onvoorstelbaar hoeveel kaarten, bloemen en lekkers we hebben mogen ontvangen van klanten en mensen uit de buurt. Daarvoor willen we natuurlijk iedereen van harte bedanken." Ondertussen komt een buurtbewoner een kopje koffie drinken. "Sinds de Plus gesloten is, komen sommigen gewoon even binnen voor een bakje. Voorheen deden ze sociale contacten op bij de supermarkt.", weet Tamara. "We hebben ook heerlijke koffie en soms hebben mensen behoefte aan een praatje."

Remco en Tamara kunnen er nog steeds niet goed over uit dat ze zo gewaardeerd worden voor de manier van werken die voor hen zo normaal is. "We proberen mee te denken met mensen met een wat kleinere beurs. Sommige mensen zijn afhankelijk van hun fiets, maar hebben niet het geld om zo maar een nieuwe te kunnen kopen. Dan regelen we echt wel wat voor die mensen. Vaak zijn dat onze vaste klanten of mensen uit de buurt. Als ik in zo'n situatie zou zitten, zou ik het ook fijn vinden als mensen meedenken", aldus de vrolijke Winterswijkse.

Tamara en Remco werken ook regelmatig samen met Stichting Leergeld. Gezinnen die echt een fiets nodig hebben, maar deze niet kunnen betalen, krijgen steun via deze stichting.

'Als ik in zo'n
situatie zou
zitten, zou ik
het ook fijn
vinden als
mensen
meedenken'


"We vinden het fijn als deze mensen ook blij, met een goede fiets de deur uit gaan. Dat geeft ons een goed gevoel."

Tamara en Remco zijn blij dat hun winkel ook weer gewoon geopend is. De werkplaats was ook tijdens de lockdown open. Maar nu het fietsseizoen weer van start is gegaan, zijn ze heel wat drukker. "In de media hoor je veel dat er geen fiets meer te verkrijgen is. Wij hebben hier al voor het begin van de crisis op ingespeeld. Bij ons kun je gewoon een fiets kopen. Er is nog veel keuze binnen diverse merken. Binnen een week staat de fiets klaar. Met de bijbehorende service'', besluit Tamara.