Potzonnebloemen kopen voor activiteiten Zonnebloem

WINTERSWIJK - De Zonnebloemafdeling Winterswijk verkoopt op zaterdag 5 juni potzonnebloemen. Vanaf 9.30 uur tot 16.00 uur staan de vrijwilligers klaar om iedereen van dienst te zijn. De verkooppunten zijn : Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof Meddo, Jumbo Winterswijk en Albert Heijn Winterswijk.

De Nationale Vereniging De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of handicap. Afdeling Winterswijk doet dit ook al ruim 40 jaar. De afdeling heeft ongeveer 75 gasten en 25 vrijwilligers. Plusminus 20 vrijwilligers hebben persoonlijk contact met een 25 gasten. Zij gaan ongeveer eens per 2 weken iets ondernemen met hun gast. Een wandeling maken, een kopje thee drinken, gewoon even bijkletsen enzovoorts. Vooral de gezelligheid staat voorop. Daarnaast organiseert de Zonnebloem zo’n 3 tot 4 keer per jaar een activiteit voor alle gasten. Een bezoek aan theater De Storm, een huifkartocht, dagje Intratuin, een bingo middag etc.

Sinds 2019 heeft de Nationale Vereniging De Zonnebloem een mooie samenwerking met telerscollectief Evanthia/Sunsation Sunflower. De afdelingen kunnen door de verkoop van de potzonnebloemen wat extra inkomsten genereren om, zodra het allemaal kan en verantwoord is weer leuke activiteiten voor de gasten te organiseren. Afdeling Winterswijk wil hier dit jaar graag voor de eerste keer aan meewerken. Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof Meddo heeft de potzonnebloemen voor de afdeling ingekocht. "We zijn erg blij dat zij ons hier in willen bij staan", laat een woordvoerder van de afdeling weten.

"Door de corona hebben we vanaf maart 2020 bijna niets kunnen doen voor onze gasten. We hebben een paar keer een kaartje gestuurd, met kerst hebben we een kleine attentie rondgebracht en nu met deze actie vergeten we hun ook niet. Ook zij ontvangen een potzonnebloem. De reacties zijn altijd erg leuk, een telefoontje, een mailtje of een persoonlijk contact moment. Dan weten wij, als Zonnebloem-vrijwilligers, dat we weer veel mensen blij hebben gemaakt", aldus de mensen van de afdeling Winterswijk van de Zonnebloem.

"Maar het allerfijnste is natuurlijk dat we dit jaar onze gasten weer persoonlijk mogen ontmoeten tijdens een activiteit."