Roparunteam 100%RunningWinterswijk. (foto gemaakt voor de coronapandemie uitbrak). Foto: Guyonne Sellink

Roparunteam 100%RunningWinterswijk. (foto gemaakt voor de coronapandemie uitbrak). Foto: Guyonne Sellink 

Lentewandeling voor Roparun

WINTERSWIJK - In 2015 besloten een aantal enthousiastelingen het Roparun-team 100%RunningWinterswijk op te richten, te gaan trainen en mee te gaan doen aan de Roparun in 2016: de estafetteloop van Parijs of Hamburg naar Rotterdam, met als doel het inzamelen van geld ten behoeve van mensen die getroffen zijn door kanker.

Inmiddels is het 6 jaar later en nadat de Roparun vorig jaar niet door kon gaan, wordt er dit jaar een eenvoudigere, kortere en meer coronaproof versie gehouden in het eerste weekend van oktober. Het Winterswijkse team doet dan voor de 5e keer mee.
Bij de laatste edities werd er landelijk steeds ruim 5 miljoen euro bij elkaar gelopen, dat besteed werd aan allerlei projecten die het leven van mensen die getroffen zijn door kanker kan veraangenamen, hun naasten kan helpen, pijn en verdriet kan helpen dragen, etc. Het gaat steeds om de zorg voor de mensen en niet om wetenschappelijk onderzoek of verbetering van behandelingen. Het motto van Roparun luidt: Leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven.
Om geld voor dit goede doel in te zamelen organiseren de Winterswijkse Roparunners op zondag 30 mei een leuke activiteit: Lentewandeling voor Roparun. Wie kennis wil maken met de Roparun, lekker en gezellig wil wandelen met koffie of thee met iets lekkers, een broodje onderweg, is welkom om mee te lopen voor het goede doel.

Op zondag 30 mei houdt het Roparunteam 100%RunningWinterswijk een lentewandeling door Kotten/Ratum. De start is om 10 uur met de eerste groep en om half 11 met de tweede groep, bij Archeus. De wandeling zal ongeveer 10 km zijn en wandelschoenen zijn dan ook aan te raden. Honden zijn welkom op de wandeling, mits aangelijnd en mits ze goed met andere honden kunnen omgaan. Onderweg gaan de deelnemers koffie/thee drinken met iets zoets en een broodje. We duimen voor een lekker zonnetje en heel veel blije wandelaars. Belangstellenden moeten op zondag 30 mei om 10 uur verzamelen bij Atletiekvereniging Archeus, Vredenseweg 136, in Winterswijk. Parkeren op parkeerterrein Archeus. Kosten bedragen 12,50 per persoon, waarvan 10 euro direct naar Roparun gaat. Graag contant en gepast betalen. Aanmelden via info@100running
winterswijk.nl of op 06-13696479 (voicemail inspreken of per appje).