Winterswijk doet mee met NLdoetdag

Winterswijk doet mee met NLdoetdag

WINTERSWIJK - De Winterswijkse Uitdaging heeft in het kader van de NLdoetdag, vrijdag de 28e en zaterdag de 29e mei, samen met het Vrijwilligerspunt een aantal projecten geadopteerd. In heel Nederland zijn er die dag meer dan 5500 klussen die door vrijwilligers uitgevoerd zullen worden. Zo zullen er in Winterswijk onder andere opknapwerkzaamheden in de wijktuinen plaats vinden. Ook zullen de zitbankjes die rondom Boogie Woogie, staan, door de schildersclubs van het Vrijwilligerspunt, opgeknapt en van een nieuw laagje verf worden voorzien.

Wijktuinen Winterswijk
Bij speeltuin de Vrees moet een nieuw speeltoestel geplaatst worden. Om de kosten te drukken worden een aantal voorbereidende werkzaamheden door vrijwilligers van de speeltuin en de oorlogsveteranen van Winterswijk uitgevoerd. Hiddink Grondwerken zorgt, als maatschappelijk betrokken onderneming, dat er tegels afgevoerd worden. Daarnaast doen zij het zware graafwerk en zorgen zij er ook voor dat het afgegraven stuk van vocht doorlatend zand wordt voorzien. Dit doen zij op de donderdag en vrijdag zodat de veteranen, samen met vrijwilligers van wijktuin de Vrees op zaterdag het werk verder af kunnen ronden.
De besturen van wijktuinen willen van de Winterswijkdoetdag gebruik maken om de tuinen voor de zomer weer speelklaar te maken. Met vrijwilligers zal er getimmerd en geschilderd worden. Vrijwilligers die de wijktuinen een warm hart toedragen worden uitgenodigd om zich te melden zodat er een goede verdeling van de werkzaamheden en de beschikbare vrijwilligers plaats kan vinden.

Boogie Woogie stijl
Omdat de bankjes die rondom Boogie Woogie staan wel een opknapbeurt kunnen gebruiken zullen de banken door vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt opgeknapt worden. De leden van de twee schilderclubs hebben deze klus op zich genomen. De balken zijn inmiddels verwijderd. WAM van Duren heeft de 35 balkjes door de schuurmachine gehaald. De Heus Schilderwerken leverde de benodigde verf. Dankzij deze, maatschappelijk betrokken ondernemers en dankzij de vrijwilligers zullen de banken er straks weer strak bij komen te staan. Door deze actie maken vrijwilligers samen met het bedrijfsleven Winterswijk weer een stukje mooier. Alle werkzaamheden zullen coronaproof uitgevoerd worden, waarbij mondkampjes en de 1,5 meter de standaard vormen. De projecten zijn onder meer mogelijk gemaakt door financiƫle steun van het Oranjefonds.

Vrijwilligers die aanstaande vrijdag en zaterdag ook een handje willen helpen kunnen zich melden via info@winterswijkdoet.nl, of tel. 0543 - 200026. Ook kan men zich via het Oranjefonds aanmelden. https://www.nldoet.nl.