Afbeelding

Mensen maken Winterswijk vrijer

WINTERSWIJK - Uit diverse peilingen blijkt dat het overgrote deel van de Nederlanders dat al geprikt is, zich nog altijd gedisciplineerd aan de coronaregels houdt. Velen leven de verplichte maatregelen nog na. Maar nu de besmettingscijfers dalen en er weer meer kan, wordt iedereen ook weer wat vrijer. Gevaccineerden zijn bijvoorbeeld nog terughoudend als het om zoiets als knuffelen gaat, maar dat zullen velen ook weer niet erg vinden. Het angstige gevoel van velen ziet men langzaam slijten. Reden genoeg om ook de diverse activiteiten van het Vrijwilligerspunt weer op te starten. Bij alle activiteiten, die weer van start gaan zullen de coronaregels in acht genomen worden. Denk hierbij aan mondkapje bij verplaatsingen en het maximaal aantal personen in de diverse ruimtes.

Opening
Vanaf dinsdag de 25e mei is het Vrijwilligerspunt weer fysiek bereikbaar. Men kan weer binnenlopen voor informatie over vrijwilligerswerk. Van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 zijn de coördinatoren weer aanwezig voor inwoners die vrijwilligerswerk willen doen. Ook organisaties die vrijwilligers zoeken zijn vanaf dinsdag de 25e weer welkom. Een afspraak maken kan natuurlijk ook 0543 - 200026 of mail info@vpwinterswijk.nl.

Creatief
Inwoners die graag creatief actief willen zijn kunnen vanaf donderdag de 27e mei, elke donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur voor creatieve activiteiten bij Linda Sandman terecht. Linda verzorgt wekelijks een creatieve workshop. Voorbeelden zijn te vinden via https://www.youtube.com/c/slingelandtv/videos
Op de maandag- en vrijdagmiddag vanaf 13.30 zal er, in een ongedwongen sfeer weer op diverse plekken in Boogie Woogie geschilderd worden. Ook hier kan men gewoon binnenlopen. Wel wordt er verwacht dat je je eigen schildersspullen meeneemt.

Fietsclub
Ook de fietsclub zal vanaf donderdagmiddag de 27e mei weer vanaf Boogie Woogie vertrekken. Men verzamelt zich vanaf 13.30 uur om 14.00 uur vertrekt men voor een gezellige fietstocht van maximaal 2,5 uur. Gezamenlijk wordt de route uitgestippeld. Iedereen die fietsen leuk vindt is welkom.

Samenrijderspunt
Het Samenrijderspunt gaat ook weer van start. Inwoners kunnen, in principe kosteloos, een duofiets, een rolstolfiets, een tandem, een driewieler of een quattro fiets lenen. De duofietsen, de rolstolfiets en de driewieler hebben elektrische ondersteuning. Als men wil fietsen, het zelf niet meer kan en geen begeleider heeft, zijn er vrijwilligers beschikbaar die graag mee willen fiets. De fietsen kunnen van maandag tot en met vrijdag, na het maken van een afspraak, bij Boogie Woogie, opgehaald worden. In de weekenden zijn de fietsen vanaf camping het Wieskamp beschikbaar. Meer info over het Samenrijderspunt via tel. 0543 – 200036 of mail: samenrijders@winterswijkdoet.nl

Automaatje
De vrijwilligers van Automaatje hebben, nu de besmettingen afnemen, besloten om het eerder ingenomen standpunt, voor wat betreft het aannemen van alleen medisch- en sociaal noodzakelijke ritten, los te laten. Daarom is het vanaf 25 mei weer mogelijk om ook weer ritjes voor bezoek aan bijvoorbeeld familie, de supermarkt of bibliotheek te plannen. Voor de veiligheid van zowel chauffeur alsook de deelnemer worden zij verzocht behoedzaam en voorzichtig te blijven. Denk hierbij aan het medische mondkapjes en desinfectie. Het Vrijwilligerspunt heeft alle chauffeurs van een coronascherm voorzien waardoor direct contact met chauffeur en deelnemer beperkt is. Om deel te kunnen nemen moet de deelnemer ook zelfstandig in- en uit kunnen stappen. De coördinatoren van Automaatje zijn van maandag tot en met vrijdag via 0543-200036 bereikbaar. Ook nieuwe potentiële gebruikers kunnen zich hier aanmelden. Het mailadres van Automaatje is automaatje@winterswijkdoet.nl.

Voorlichting over Wet bestuur en toezicht rechtspersonen
Omdat veel organisaties zich afvragen welke gevolgen de WBTR voor het besturen van een organisatie heeft en wat er eventueel in de statuten aangepast moet worden, organiseren de Winterswijkse Uitdaging samen met Erik Oostrik van notariskantoor Hobbelink & Buitink een voorlichtingsbijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt gehouden op maandag 31 mei vanaf 19.30 uur bij Boogiewoogie, Roelvinkstraat 2. Bestuurders die deze avond bij willen wonen dienen zich vooraf aan te melden. Notaris Erik Oostrik zal de presentatie vanuit de concertzaal verzorgen. Normaliter is er in de concertzaal plaats voor 280 personen. In verband met de maatregelen omtrent corona kunnen nu slechts 30 personen deelnemen. Om deze reden is het ook mogelijk om de bijeenkomst per livestream bij te volgen. Daarnaast zullen er opnames gemaakt worden die later bekeken kunnen worden via YouTube. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via aanmelding@winterswijkdoet.nl, tel. 0543 - 200026.

De rolstoeltransportfiets kan weer geleend worden. Foto: PR