De situatie is volgens omwonenden onduidelijk. Foto: Sander Damen
De situatie is volgens omwonenden onduidelijk. Foto: Sander Damen

Verkeersregels Vrijheidspark onduidelijk

Omwonenden vrezen voor gevaarlijke situaties

Door Sander Damen

WINTERSWIJK - Vorige week maandag startte de gemeente Winterswijk een flyeractie in het Vrijheidspark. Aanleiding was onder meer een groot aantal klachten van omwonenden en bedrijven en ouders, leerkrachten en directie van de Sint Jozefschool en Kinderopvang Eigenwijsjerijk. Beiden zijn gevestigd aan de Schoolstraat, gelegen aan een van de toegangswegen tot de het Vrijheidspark. In een reactie laat de gemeente weten dat de klachten bekend zijn en dat de inrichting nog niet helemaal afgerond is en dat aandacht is voor verbetering van de communicatie met omwonenden. Datzelfde geldt ook voor communicatie over de regels in het park.

Afgelopen week startte de gemeente een flyeractie waarbij automobilisten geïnformeerd werden over de regels die in het Vrijheidspark gelden. Het is een stap in de goede richting, vindt Beryl Grob, directeur van de st. Jozefschool die in de afgelopen weken meerdere malen contact heeft gehad met de gemeente omdat er volgens haar regelmatig sprake is van gevaarlijke situaties.

Onduidelijk, verwarrend
"Mensen rijden te hard, parkeren waar het niet mag en de verkeersregels zijn voor veel mensen onduidelijk”, vertelt ze. "We willen graag samenwerken aan het veiliger maken van het park, want er moet niet iets gebeuren.”

Dat laatste is wel waar omwonenden bang voor zijn: dat er wat gaat gebeuren. Er wordt te hard gereden, de regels zijn onduidelijk en de inrichting verwarrend. Een bewoner ziet regelmatig grote vrachtwagens vast komen zitten in de bocht. "Die kunnen die bocht niet halen en komen dan vast te zitten. Daar heb ik de gemeente ook op gewezen.” Een andere omwonende schrijft aan de gemeente dat dat ook na de komst van borden met 'Woonerf' erop, -want het Vrijheidspark is een woonerf-, vooral automobilisten zich niet aan de regels houden. Ze houdt haar hart vast en vraagt wie er aansprakelijk is bij ongelukken.

'Nieuwe' regels
Wat zijn die regels 'nieuwe' verkeersregels dan waar de gemeente aan refereert in haar flyer? Feitelijk zijn dat gewoon de regels die gelden op een woonerf. Kort gezegd zijn dit regels: Je mag op een erf alleen stapvoets rijden.
Je mag je auto op een erf alleen op plekken parkeren die als parkeerplaats zijn gemarkeerd. Het erf is een plek voor kinderen, voetgangers en fietsers. Wanneer je het erf verlaat moet je voorrang verlenen aan alle andere verkeersdeelnemers.

Maar die regels lijken bij veel bestuurders en voetgangers onbekend, zo is de ervaring van de omwonenden. Bovendien roept de inrichting verwarring op, zo stelt een rij-instructeur vast: "Er staan niet bij elke toegangsweg borden met 'Woonerf' er op. Door het gebruik van banden wordt de suggestie gedaan dat er trottoirs zijn. Dan zijn er grindpaden, maar zijn die alleen voor voetgangers of ook voor fietsers? Bovendien is het zo dat als je van de Sint Jozefschool komt en je wilt links en er komt iemand van tegenover die wil rechts dan geldt 'kleine bocht gaat voor'. Maar het is zo smal dat beide bochten even groot zijn. De weg is daar zo smal dat tegemoetkomend verkeer elkaar niet kan passeren.” Wat ook verwarrend is, is dat er in het park regelmatig, vooral op plekken waar gewerkt wordt, borden staan met 30 er op.

Voorlichtingscampagne
Desgevraagd bevestigt een woordvoerder van de gemeente dat zij van omwonenden signalen over onveilige situaties hebben ontvangen. Om die reden is de gemeente een voorlichtingscampagne begonnen. Onderdeel daarvan is het uitdelen van flyers waarop betreders van het woonerf gevraagd wordt rekening met elkaar te houden, dat de maximum snelheid 15 kilometer per uur is en dat er alleen geparkeerd mag worden op plekken die met een P aangegeven zijn. Dat geldt overigens niet voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart.

Nog niet afgerond
De gemeente begrijpt dat het ontbreken van borden 'Woonerf' aan sommige ingangen en het plaatsen van borden met 30 er op bij werkzaamheden verwarrend werkt. De aannemer is daarvan op de hoogte gebracht. De juiste borden worden op korte termijn geplaatst. Mochten er overigens alsnog borden met 30 geplaatst worden, dan blijft de maximumsnelheid van 15 km per uur gelden. Op het woonerf heeft verkeer, dus ook fietsers, van rechts voorrang, dat geldt ook bij het verlaten van het woonerf.

De paden met grind waarvan de rij-instructeur zich afvroeg of deze alleen voor voetgangers of ook voor fietsers zijn, mogen door beide groepen gebruikt worden, bevestigt de woordvoerder. Ook daarbij vraagt de gemeente gebruikers rekening met elkaar te houden. In het park is geen officieel trottoir. De banden die er zijn, zijn bewust aangelegd om toch een soort scheiding aan te brengen. De vele witte tegels in het park zijn 'attentievlakken' en bedoeld als signaal naar bestuurders dat er mensen op het erf lopen.
De woordvoerder laat weten dat de werkzaamheden nog niet helemaal afgerond zijn, maar dat binnenkort de puntjes op de i gezet zullen worden. Ook zal er meer aandacht komen voor communicatie over de regels in het park, maar ook met de omwonenden. Gehandhaafd wordt er nog niet, maar wanneer er wel gehandhaafd gaat worden, dan zal de boete voor foutparkeren 95 euro bedragen.

Borden woonerf zijn op diverse plekken al wel geplaats. Foto; Sander Damen