Artist impression van de woningen aan de Vlierstraat. Afbeelding: PR

Artist impression van de woningen aan de Vlierstraat. Afbeelding: PR 

Plannen voor 11 sociale huurwoningen De Vliertuin

WINTERSWIJK - Woningcorporatie De Woonplaats is samen met Plegt-Vos bezig met het voorbereiden van de bouw van 11 eengezinswoningen aan de Vlierstraat in Winterswijk. De contracten zijn ondertussen getekend en komende zomer wordt gestart met de bouw van deze duurzame sociale huurwoningen.

De elf eengezinswoningen worden in drie blokken gebouwd en ze hebben twee of drie slaapkamers. Bij het ontwerp van de woningen was een oude werkplaats aan de Vredenseweg een inspiratiebron voor architect Beltman. Dit zie je terug met een knipoog naar toen bij de voordeuren. Het energieconcept van de woningen is juist helemaal van nu, door optimale isolatie, duurzame installaties en zonnepanelen. Dat levert een hoog wooncomfort op en lage energielasten.

Toekomstige
bewoners
kunnen veel
keuzes maken
voor hun
woning


Toekomstige bewoners kunnen veel keuzes maken voor hun woning. Niet alleen kleurstelling van keuken, badkamer en toilet maar ook verschillende woonplattegronden. De verhuur van de woningen gaat medio mei van start. De huurwoningen worden verhuurd in het sociale segment, dat betekent dat ze een kale huurprijs onder de € 752,33 hebben. Ze worden op basis van loting verdeeld. Meer informatie over de type woningen staat op www.dewoonplaats.nl/vliertuin.

Razend snelle bouw
Bouwbedrijf Plegt-Vos heeft eind maart 2021 de omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van deze woningen. De woningen worden grotendeels prefab geproduceerd in de fabriek van Plegt-Vos. Na de bouwvak wordt gestart met de productie. Door de snelle bouwtijd zijn de woningen eind 2021 waarschijnlijk al klaar voor bewoning. In april zijn de direct omwonenden van de Vlierstraat geïnformeerd tijdens een digitale bijeenkomst.

Vervolg op MFA De Vlier
Deze omgeving is voor De Woonplaats niet nieuw. In 2017 heeft De Woonplaats de multifunctionele accommodatie (MFA) De Vlier opgeleverd. Via een grondruil met de gemeente Winterswijk is het naastgelegen perceel in eigendom gekomen.
Er zijn verschillende overleggen geweest met de gemeente en de omwonenden om te komen tot een definitief ontwerp voor de woningen.

De achterzijde. Afbeelding: PR