Gevel Ahoy Rotterdam. Foto: Jan Maarten Lieverding - Sorba Projects

Gevel Ahoy Rotterdam. Foto: Jan Maarten Lieverding - Sorba Projects

Sorba uit Winterswijk in beeld bij een miljoenenpubliek

WINTERSWIJK - Sorba Projects heeft meegebouwd aan de nieuwe gevel van Ahoy Rotterdam, de locatie waar vanaf 18 mei het Eurovisie Songfestival wordt gehouden. Door hun expertise op het gebied van geveltechniek was Sorba de aangewezen partij om dit project uit te voeren. Door gebruik van 7 meter lange, zwarte panelen is de gevel een opvallend geheel geworden.

Sorba Projects is onder andere gespecialiseerd in gevels en facades binnen de bouw- en infrabranche. Door de lengte van de panelen is er een beperkt aantal partijen die dit project kunnen uitvoeren. Daarbij staat de gekozen kleur zwart bekend als moeilijk te gebruiken, doordat zwarte panelen kunnen uitzetten, vervormen of verbleken. Door het gebruik van Alpolic, een UV bestendig, aluminium composiet, worden deze problemen voorkomen. Sorba is de exclusieve dealer van dit product.

Douze Points
Vanaf 18 mei wordt het Eurovisie Songfestival gehouden in Ahoy, Rotterdam. Het was dus belangrijk dat het project geen vertraging zou oplopen. Door de goede samenwerking van alle partijen is het project ruim op tijd opgeleverd. Sorba is trots op de bijdrage die ze heeft kunnen leveren aan de internationale uitstraling van Ahoy, van Nederland en daarmee ook van Sorba, kortom de nieuwe gevel van Ahoy is een waardige finalist.

Gevel Ahoy Rotterdam. Foto: Jan Maarten Lieverding - Sorba Projects