Nieuwe leden Raad van Toezicht SOPOW

WINTERSWIJK – Stichting Openbaar Primair Onderwijs Winterswijk (SOPOW) verwelkomt een volledig nieuwe Raad van Toezicht. De gekozen raad bestaat uit vier deskundige leden, die zich allemaal betrokken voelen bij het openbaar onderwijs. Peter ten Dolle is de nieuwe voorzitter. Thijs van Beem, Jan-Willem Hoogland en Michèle Spijkstra- Ruyten de drie nieuwe leden.

Door het vertrek van twee leden en de maximale zittingstermijn van de voorzitter moest er een nieuwe raad worden samengesteld. Pauline Boogerd, voorzitter College van Bestuur van SOPOW: “We hebben samen met de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) gekeken naar een goede samenstelling van mensen met een brede achtergrond. Ook het uitdragen van goed openbaar onderwijs is belangrijk. We zijn heel blij met de nieuwe leden. Zij vertegenwoordigen belangrijke aandachtsgebieden zoals personeel, onderwijsontwikkeling, huisvesting en financiën.” De raad is ten opzichte van de vorige samenstelling uitgebreid met een extra lid om de aandachtsgebieden beter te kunnen verdelen.

Naast de twee leden Peter ten Dolle en Michèle Spijkstra- Ruyten zijn Thijs van Beem en Jan-Willem Hoogland toegetreden tot de Raad van Toezicht van SOPOW.

Thijs van Beem heeft als oud burgemeester van Winterswijk altijd al grote belangstelling gehad voor het onderwijs. Hij vindt het fijn om zijn kennis en ervaring in te zetten om ervoor te zorgen dat het openbaar onderwijs een goede positie blijft houden. Goed eigentijds onderwijs van hoge kwaliteit.

Jan-Willem Hoogland werkt al bijna vijftien jaar in het onderwijs. Op dit moment als plaatsvervangend rector in het voortgezet onderwijs. In tegenstelling tot de andere leden is hij nieuw in Winterswijk. Hij wil een bijdrage leveren aan een toekomstbestendig openbaar onderwijs. Hij heeft SOPOW al leren kennen als een betrokken organisatie.

Taak Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht houdt intern toezicht op het schoolbestuur en de gang van zaken. De raad staat onder andere het bestuur met raad terzijde en fungeert als klankbordgroep. Ook stelt zij onder meer de begroting, jaarverslag en strategisch beleid vast. Daarnaast houdt zij toezicht op het functioneren van de organisatie in het algemeen.