Afbeelding
www.niekfotografie.com

Shana van der Vlist

Motorcross - 21 jaar - afkomstig uit Apeldoorn

Het is alweer even geleden dat jullie wat van mij hebben gehoord. 2021 is een jaar waarin nog steeds corona de hoofdrol speelt en er veel dingen onduidelijk zijn.

Het seizoen is tot nu toe nog steeds niet begonnen. Door de coronaregels kunnen er nog geen wedstrijden worden georganiseerd. Voor mij kwam de uitstel van de wedstrijden dit jaar goed uit. Eind Januari is mijn rechterschouder uit de kom geschoten tijdens een training. Dit was natuurlijk een grote domper. Niet eens gevallen, maar een slechte landing achter een springbult met grote gevolgen. Ik liet mijn kop niet hangen en ben gelijk aan de slag gegaan met de fysio, om zo mijn schouder zo snel mogelijk weer sterk te krijgen. Het enige voordeel voor mij was dat de wedstrijden allemaal waren uitgesteld en zo had ik dus ook genoeg tijd om mijn herstel goed op te bouwen en hoefde ik niks te overhaasten. Het idee dat ik weer 100% fit kon worden voordat ik op de motor ging stappen gaf mij ook een goed gevoel.

Alle trainingen bij de fysio en thuis hebben ervoor gezorgd dat mijn herstel goed is verlopen. Aankomend weekend ga ik eindelijk na 11 weken weer de motor op. Daar heb ik natuurlijk erg veel zin in en ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan.

Naast de fysieke trainingen kan ik dan ook eindelijk mijn motortrainingen hervatten en zo de voorbereiding op het seizoen voortzetten. Het zal wel weer even duren voordat mijn motorgevoel weer helemaal terug is, maar gelukkig heb ik nog wel wat tijd voordat de eerste wedstrijden beginnen. Door corona is de kalender al een aantal keer gewijzigd en nog steeds is het de vraag of de kalender zo blijft als dat het er nu naar uitziet.

De wedstrijden die ik dit jaar ga rijden zijn het Wereldkampioenschap, Europees kampioenschap en in Nederland ga ik ook de ONK’s rijden wanneer daar de mogelijkheid toe is. Met als hoofddoel het WK. Of deze kampioenschappen ook allemaal doorgaan is alleen nog maar de vraag.

Hoe dit jaar gaat lopen is voor iedereen nog afwachten, maar ik zorg ervoor dat ik voorbereid aan de start ga komen. Wanneer de wedstrijden beginnen ben ik d’r in ieder geval klaar voor!