Kledingbank zoekt vrijwilligers voor de dinsdagmiddag

Kledingbank zoekt hulp op dinsdagmiddag

WINTERSWIJK - Kledingbank Winterswijk e.o. zoekt nieuwe vrijwilligers specifiek voor de dinsdagmiddag van 13 tot 16 uur. “Wij zouden graag een extra dagdeel open willen gaan door de toenemende vraag", laat Moniek te Hietbrink, bestuurslid van de Kledingbank weten. Momenteel is de Kledingbank op de dinsdagmiddag nog gesloten, omdat er niet voldoende vrijwilligers zijn om een vast team te vormen.

De teams bestaan uit 4 of 5 vrijwilligers en een dag-coördinator. Daarom is de Kledingbank op zoek naar vrijwilligers die iedere week op de dinsdagmiddag van een handje zouden willen helpen. Klanten ondersteunen bij het uitzoeken van kleding, schoenen en beddengoed en de binnengekomen kleding sorteren.
“Door de coronacrisis verwachten wij in het najaar extra vraag naar kleding. We hebben sommige klanten gemist deze winter doordat we een tijdje gesloten zijn geweest of doordat corona toch een belemmering was om te komen. Daarnaast is de verwachting dat meer mensen in financiële problemen komen en hopelijk kunnen wij hen een helpende hand bieden” aldus Moniek.
Wie op dinsdagmiddag tijd heeft en de handen uit de mouwen wil steken is welkom om te mailen naar: info@kledingbankwinterswijk.nl, of een bericht via de Facebookpagina (waar alle nieuwtjes ook te vinden zijn) of bel met Moniek te Hietbrink, tel. 06-138 255 28.