Afbeelding

Vacatures voor vrijwilligers

WINTERSWIJK - Ook deze week zijn er weer vacatures voor vrijwilligers.

De Seniorenraad is op zoek naar een notulist(e). De Stichting Seniorenraad Winterswijk is een samenwerkingsverband van de plaatselijke ouderenbonden KBO, PCOB, Wenters Plus en de Stichting Ouderen Actief. De Seniorenraad heeft ten doel het bepleiten en behartigen van de belangen van alle senioren (55 jaar en ouder) in de gemeente Winterswijk, en alles wat daarmee samenhangt in de ruimste zin van het woord. Heb jij interesse in de veelzijdige activiteiten van de Seniorenraad en behoor je wellicht tot de doelgroep meld je dan aan.

Het Servicepunt van de Winterswijkse Uitdaging ondersteunt verenigingen, stichtingen en organisaties onder andere met het uitvoeren van bestuurstaken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de leden- of financiële administratie. Maar ook het aanspreken van fondsen en aanvragen van subsidies.
Als vrijwilliger bij het Servicepunt wordt je ingezet om organisaties te ondersteunen. Bijvoorbeeld om tijdens ziekte van een bestuurslid zijn taken over te nemen of voor langere tijd de vergaderingen te notuleren. Bij jij inzet draag je geen verantwoordelijkheid voor de organisatie. Deze verantwoordelijkheid ligt altijd bij de organisaties zelf. Ben jij administratief onderlegd en vind je het leuk om verenigingen een handje te helpen in hun administratieve of bestuurlijke werkzaamheden? Dan komen wij graag met jou in contact.

Het Kluspunt is een onderdeel van het Vrijwilligerspunt. Het Kluspunt helpt graag met kleine klussen in en om huis als het zelf niet meer lukt. Het Kluspunt is op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn een paar uurtjes per week te helpen. Daarbij wordt er altijd gekeken naar de voorkeur van de vrijwilliger. Als iemand graag in de tuin werkt, zorgen de coördinatoren ervoor dat die klusjes naar die persoon gaan. Als iemand handig is in huis, krijgt de vrijwilliger dat type klussen. Heb jij twee rechter handen wil je sociaal werk verrichten meld je dan aan via kluspunt@winterswijkdoet.nl

In verband met corona is het Vrijwilligerspunt nog steeds niet fysiek bereikbaar. Meer informatie over deze vacatures via ons telefoonnummer 0543 – 200026, of info@winterswijkdoet.nl of zie de website.


www.winterswijkdoet.nl