Sociaal Steunpunt voor mensen die tussen wal en schip dreigen te raken

WINTERSWIJK - In Winterswijk zijn meerdere organistisch die een sociaal beleid voorstaan. Het Sociaal Steunpunt doet dat zeker. Stichting Sociaal Steunpunt Winterswijk is er voor mensen die, als het om adequate hulpverlening gaat, tussen wal en schip dreigen te geraken als gevolg van armoede. Winterswijk staat bekend als een gemeente, waar armoede voorkomt. De vrijwilligers van deze stichting hebben een luisterend oor, daarnaast hebben de vrijwilligers een doorverwijsfunctie.

Het motto is ‘Iedereen telt mee’. Iedereen heeft immers recht op een waardige plek in de samenleving. Om actief te kunnen deelnemen aan de maatschappij dienen er ook voldoende voorzieningen aanwezig te zijn. De stichting is er voor alle inwoners van Winterswijk, ongeacht hun levens- of geloofsovertuiging. De medewerkers van de stichting zijn vrijwilligers die belangeloos en vertrouwelijk hulp bieden. De stichting werk samen met de Post en de Sociale Dienst. De stichting kan zowel materiële als immateriële hulp bieden. Men voert actief beleid om de armoede te helpen bestrijden. Eveneens worden gezinnen in de gelegenheid gesteld om ’s zomers een weekje te bivakkeren op een Winterswijkse camping en kunnen kinderen in de vakantie deelnemen aan verschillende zomeractiviteiten dankzij donaties, onder andere van de Winterswijkse kerken.
Daarnaast organiseert en faciliteert het Sociaalsteunpunt het Winterswijkse uitgiftepunt van de Voedselbank Oost-Achterhoek. Meer informatie over het Sociaalsteunpunt is te vinden op de website van de stichting. www.sociaalsteunpuntwinterswijk.nl. mailen kan natuurlijk ook: info@sociaalsteunpuntwinterswijk.nl.