Kent u kandidaten voor de prijs ‘Beste Naober 2021’?

Aanmelding voor ‘Beste Naober 2021’ mogelijk

WINTERSWIJK- Dit jaar reikt burgemeester Joris Bengevoord voor de zevende keer de prijs ‘Beste Naober’ uit. Wie een kandidaat voor wil dragen, kan dat doen tot en met 21 april.

Dit jaar kent de raad de prijs opnieuw toe. Deze prijs gaat naar een persoon, bedrijf of organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de betrekkingen tussen inwoners van de gemeente Winterswijk en die van de Duitse buurgemeenten. De prijs bestaat uit een bedrag van 1000 euro en een bronzen beeldje van beeldhouwster mevrouw G. Grijsen-Schukkink uit Winterswijk Ratum en een oorkonde.

Deze tweejaarlijkse prijs is door de raad in 2008 in het leven geroepen. De doelgroep bestaat uit personen, bedrijven of organisaties, die gevestigd zijn in de gemeente Winterswijk of in de Duitse buurgemeenten Bocholt, Borken, Rhede, Südlohn en Vreden.

Op 29 mei 2009 kreeg de heer H. Windmeier uit Vreden de allereerste prijs uitgereikt. Hij zette zich tientallen jaren enthousiast in voor de verbetering van de betrekkingen tussen de gemeente Vreden en haar Nederlandse buurgemeenten.
In 2011 ging de prijs naar de leden van de vrijwillige brandweer van Oeding. Omdat zij altijd klaar staan bij het bestrijden van branden en helpen mee bij ongevallen en calamiteiten.
In 2013 viel de openbare basisschool Kotten in de prijzen. De vele uitwisselingen die de school organiseert met de Nünning-Realschule in Borken en de Von Galen Grundschule in Oeding zorgen voor wederzijds begrip en het vergroot de wereld van leerlingen.
In 2015 kreeg de Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereeniging (KWOV) de prijs vanwege de jarenlange vriendschapsband die de muziekvereniging onderhoudt met het Männerchor Vreden.
In 2017 ontving Sixtina Harris de prijs uit handen van burgemeester Bengevoord vanwege haar jarenlange inzet in het project ‘Spurensuche in Winterswijk', waarbij Duitse schoolklassen een bezoek brengen aan de Joodse school en Synagoge van Winterswijk.
En in 2019 ging de prijs naar Naobertreff Barlo-Woold' omdat zij met grote regelmaat een grenstreffen organiseren met buren en vrienden in een zelf gerealiseerde schuilhut op de Duits-Nederlandse grens.

Informatie
De werkgroep Duitsland beoordeelt de voordrachten namens de gemeenteraad. Deze werkgroep bepaalt wie voor deze prijs in aanmerking komt. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de secretaris van de werkgroep Duitsland, mevrouw D. ter Horst (griffie gemeente Winterswijk), telefoon: 0543-543543.

Aanmelden
Iemand of een groep aanmelden kan tot 21 april. Kandidaten kunnen ook voorgedragen worden bij de werkgroep Duitsland, adres Postbus 101, 7100 AC Winterswijk of per e-mail: griffie@winterswijk.nl.