Afbeelding

Vrijwilligers maken Winterswijk mooier

Vrijwilligers maken Winterswijk mooier

WINTERWIJK - Wekelijks zijn er nieuwe vacatures voor vrijwilligers.

Vervoer stembureau
Wil je maandag, dinsdag of woensdag graag stemmen, maar heb je geen vervoer? De vrijwilligers van Automaatje brengen je graag naar jouw stembureau. Bel met 0543 - 200036 of mail naar automaatje@winterswijkdoet.nl

Kletsmaatje
Wil je iets betekenisvols doen? Heb je interesse in andere culturen? En houd je van kletsen? Voor een aantal bewoners van het AZC zijn we opzoek naar een ‘Kletsmaatje’: Eén op één online contact en gezellig informeel praten over de dagelijkse dingen draagt niet alleen bij aan de taalontwikkeling, maar ook aan het vergroten van het zelfvertrouwen waardoor meedoen in de maatschappij makkelijker wordt. Alles begint immers met taal. Kletsmaatje zijn is flexibel vrijwilligerswerk. Samen met de deelnemer plan je de momenten en welk digitaal middel het beste bij jullie past. Dit kan op verschillende manieren, denk aan WhatsApp videobellen, Zoom of Teams. Dus vind je het leuk om te kletsen en kennis te maken met andere culturen, meld je dan aan via: https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures/kletsmaatje/ Wil je graag eerst meer informatie? Neem gerust contact op met Sandra Nijland, Tel 06-14607895, email: snijland@winterswijk.nl.

Help Humanitas helpen
Sinds corona stromen grote hoeveelheden aanvragen binnen bij BOR-Humanitas (begeleide omgangsregelingen). Het team geschoolde vrijwilligers draait overuren om alle -kinderen- begeleiding te bieden bij het contact en de omgang met ouders die ze zonder deze begeleiding niet meer zagen. Toename van (vecht) scheidingen & toename van psychische problematiek maken deze enorme groei in coronatijd helaas. Laat deze kinderen in de Achterhoek niet in de steek en investeer wat vrije tijd in het bieden van herstel tussen ouders en kinderen zodat deze Achterhoekse kinderen blij en goed de wereld aankunnen.
Kortom; Humanitas zoekt ter uitbreiding van het team vrijwilligers die na interne scholing (meestal in duo samen met een collega) bij onze mooie organisatie en doel willen horen en kinderen in schrijnende thuissituaties willen helpen. Naast de zoektocht in de acht Achterhoekse gemeenten zoekt men ook mensen in de regio Zutphen en Lochem omdat we binnenkort in deze regio's ook zullen gaan verbinden. Geïnteresseerd of nieuwsgierig geworden, meld je dan aan via https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures/humanitas-zoekt-vrijwilliger-begeleide-omgangsregeling-bor-achterhoek.

Sociaal groen
Wil jij je inzetten voor mensen in Winterswijk die om allerlei redenen niet in staat zijn om zelf hun tuin te onderhouden? Vind je het leuk om de tuin te onderhouden van één van je plaatsgenoten en af en toe een kopje koffie of thee te drinken en een praatje te maken en zo bij te dragen aan een leefbaarder, groenen en socialer Winterswijk waar mensen weer meer contact met elkaar hebben? Een project waar jij je 1,5 jaar aan verbindt, je samen met een andere vrijwilliger aan een adresje wordt gekoppeld en begeleiding van Present krijgt. Ook kun je je aanmelden voor de vrijwilligersdag van Sociaal Groen op zaterdag 17 april.

In verband met corona is het Vrijwilligerspunt nog steeds niet fysiek bereikbaar. Meer informatie over deze vacatures via ons telefoonnummer 0543 – 200026, of info@winterswijkdoet.nl of zie de website: www.winterswijkdoet.nl