Duurzame relatie Winterswijkse Uitdaging en Copiatek. Foto: Sjoerd van der Hucht/Copiatek
Duurzame relatie Winterswijkse Uitdaging en Copiatek. Foto: Sjoerd van der Hucht/Copiatek Sjoerd van der Hucht

ICT projecten voor en met mensen met
afstand tot de arbeidsmarkt

WINTERSWIJK- Omdat veel organisaties maar ook minder draagkrachtige inwoners vaak op zoek zijn naar goede gebruikte computerapparatuur is de Winterswijkse Uitdaging een relatie aangegaan met Copiatek. Copiatek zet zich als sociaal onderneming in voor het opzetten van maatschappelijke ICT projecten voor en met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Men is partner van Stichting Leergeld Nederland, Van Ameyde en Voedselbanken Nederland, lid van MVO Nederland en De Normaalste Zaak.

Copiatek is gecertificeerd Microsoft Refurbisher en een erkend Leerwerk Bedrijf. Copiatek haalt afgeschreven ICT apparatuur in heel Nederland op. Bruikbare spullen zoals laptops worden opgeknapt naar de huidige standaard. De missie van Copiatek is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Copiatek werkt samen met en doneert aan een groot aantal Uitdagingen. Zo gingen onder andere Aalten en Doetinchem de Winterswijkse Uitdaging voor.
Copiatek haalt gratis in heel Nederland bij bedrijven, gemeenten, instellingen en scholen afgeschreven ICT apparatuur op. Denk hierbij aan de oude servers, computers, laptops, Thin Clients, monitoren en telefoons. De bruikbare spullen worden opgeknapt. De computers krijgen een nieuw modern systeem geïnstalleerd, nadat eventuele bestaande data is gewiped. Vervolgens doneert men 25% van de opgeknapte spullen via de lokale Uitdaging aan onder andere de afdelingen van stichting Leergeld Nederland, verenigingen, wijkcentra, jeugdzorgcentra en voedselbanken. Bedrijven en organisaties die van hun ICT spullen af willen kunnen een mail sturen naar ICT@winterswijkdoet.nl.Meer info op www.winterswijkseuitdaging.nl.