Het team van gidsen tijdens een uitje. Foto: Eigen foto

Het team van gidsen tijdens een uitje. Foto: Eigen foto

Gildegidsen hopen op start rondleidingen

WINTERSWIJK - Het voorjaar nadert en de gidsen van Stichting Gilde Winterswijk staan weer klaar om rondleidingen in het dorp en fietstochten in de omgeving te begeleiden. Ook zij zijn echter afhankelijk van de coronaregels die worden gesteld. Toch hopen de gidsen in april weer een start te kunnen maken met het vaste wandelprogramma via de VVV, zo nodig in kleine groepjes.

Als de coronamaatregelen het toelaten wordt er tot en met oktober, elke maandag, donderdag en zaterdag om 11 uur gewandeld. Elke eerste maandag van de maand start om 11 uur ook een fietstocht. Hierbij vertellen de gidsen over de geschiedenis van Winterswijk en zijn bewoners. Opgave en start bij de VVV op het Mevr. Kuipers-Rietbergplein. De kosten bedragen 5 euro per persoon.

De rondleidingen zijn zeker niet alleen voor de toeristen die Winterswijk weten te vinden. Men kan ook een groepsafspraak maken voor een wandeling of fietstocht met een gids op een afgesproken tijd. Geschikt voor buurtverenigingen, families, reĆ¼nies etc. Dit kan via Jan Lammers tel. 0543-514159 of via de VVV 0543-745099.

Veranderingen bij het Gilde
Stichting Gilde Winterswijk heeft zich sinds 1988, naast de gidsenwerk, beziggehouden met het geven van cursussen op het gebied van talen, computers, fotografie enz. Gegeven door ouderen met veel kennis en ervaring. Deze activiteiten vonden plaats in het gebouw aan de Morsestraat. Door de sterke terugloop van het aantal deelnemers en de coronamaatregelen heeft het bestuur van het Gilde moeten besluiten deze activiteiten te staken en de huur van het kantoor en de lokalen per 1 april 2021 te beƫindigen.
Het Gilde blijft bereikbaar via gildewinterswijk1@gmail.com.