Nieuws uit de algemene commissievergadering

Obelink kan verder op het Arrisveld, horeca in het Vrijheidpark

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK - Op donderdag 11 maart werd in de algemene commissievergadering gesproken over een subsidie van 150.000 euro aan het project Stadstuinbouw in het Park Achterhoek. Deze subsidie wordt gedekt met de opbrengst van de grondverkoop aan Obelink op het Arrisveld. Daar wil het bedrijf een distributiecentrum vestigen. Honderd procent zeker dat de grondverkoop zal doorgaan was er nog niet, omdat bij de Raad van State bezwaren waren gemaakt tegen het bestemmingsplan om het distributiecentrum mogelijk te maken. Wethouder Elvira Schepers meldde tijdens de behandeling van het subsidievoorstel dat de bezwaren zijn ingetrokken. Dat betekent dat Obelink nu een omgevingsvergunning kan aanvragen voor de bouw van het centrum.

Vrijheidspark
Het Vrijheidspark heeft de afgelopen maanden steeds meer vorm gekregen. Op woensdag 10 maart werd de zwerfstenenfontein in gebruik gesteld. De wegen en paden zijn aangelegd. Bomen worden aangeplant en allerlei soorten groen gepoot. Middenin valt de oude burgemeesterswoning steeds meer op, tegenwoordig in gebruik als makelaarskantoor. In de rondvraag van de commissievergadering werd geconstateerd dat een horecavoorziening op deze plek midden in het park prachtig zou zijn.

Of de wethouder daar al iets meer over kon zeggen? Dat kon wethouder Henk Jan Tannemaat. Hij herinnerde er aan dat in de planvorming rond het Vrijheidspark altijd al gedacht was aan horeca op deze plek. Hij zei dat de gemeente erover in gesprek was met de eigenaar en gebruiker van het pand en dat hij hoopvol was. Concreet kon hij nog niet worden.