Natasja Piek en Mark van Dam nemen de cadeaus in ontvangst. Foto: PR
Natasja Piek en Mark van Dam nemen de cadeaus in ontvangst. Foto: PR

Leerlingen Pyriet ontvangen
cadeaus

WINTERSWIJK - Ikea Duiven heeft een pallet vol met kinderboeken, schriften, sleeves en nog veel meer geschonken aan de Winterswijkse, Aaltense en Doetinchemse Uitdagingen. De Winterswijkse Uitdaging heeft er voor gekozen om de spullen te schenken aan het Pyriet, de nieuwkomersschool in Winterswijk.

Nieuwkomersschool Het Pyriet (de voormalige AZC-school Winterswijk) is gehuisvest aan de Voorninklaan. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar die in het asielzoekerscentrum verblijven of in Winterswijk wonen en nog geen Nederlands spreken, komen naar deze school tot ze de Nederlandse taal voldoende machtig zijn om door te stromen naar het reguliere basisonderwijs. Meestal is dat na ongeveer een jaar. Maar heel vaak gaan ze al binnen een jaar weg uit Winterswijk, omdat ze een verblijfsvergunning krijgen en een huis elders. Of omdat ze terug gaan naar het land van herkomst.
Uiteraard geheel volgens de RIVM maatregelen overhandigde Uitdaging voorzitter Mark van Dam, vorige week de spullen aan leerkracht Natasja Piek. Zij, maar vooral de kinderen, die het niet gewend zijn om zo maar een cadeautje te ontvangen, waren erg blij en verrast.