Versterkt taalonderwijs in de Oost Achterhoek

ACHTERHOEK - Uit het onderzoeksrapport De Staat van het Onderwijs (2020) blijkt dat de leesprestaties van Nederlandse leerlingen dalen. Het betreft vooral de leesvaardigheid. Goed kunnen lezen is belangrijk voor alle vakken op school, dus ook voor alle vo-leerlingen.

Schaersvoorde, Gerrit Komrij College en Pronova hebben gezamenlijk besloten een pilot te starten om iets aan de dalende leesvaardigheden te doen. De pilot is bedoeld om het leesplezier en de leesvaardigheid te stimuleren.
Leerlingen kunnen dit onderwijs volgen aan de locatie aan de Pronsweg. In het komend schooljaar krijgen leerlingen dagelijks een leesmoment. Daarnaast zal ook op andere momenten en tijdens de themaweken extra aandacht worden besteed aan taal. De drie scholen volgen de effecten van de pilot op de voet zodat opgedane inzichten ook op de andere locaties toegepast kunnen worden.
Maria van Hattum, bestuurder van Achterhoek VO, is blij met deze ontwikkeling. "Dit is een mooi voorbeeld van hoe we de samenwerking binnen de Oost Achterhoek willen gaan vormgeven. Door goed samen te werken, kunnen we meer betekenen voor de leerlingen in deze regio."