Sanering Dennenoord kleine stap dichterbij

Laatste bod aan Verhaegh Trading gedaan

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK – Het is enige tijd stil geweest rondom Dennenoord, het bedrijventerrein in Meddo. Een meerderheid van de gemeenteraad wil dit terrein saneren en heeft aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd dit uit te voeren. Dat viel tot nu toe niet mee. De onderhandelingen met Verhaegh Trading, het grootste bedrijf dat nog op Dennenoord is gevestigd, over een verplaatsing hadden nog tot nu toe geen resultaat.

Bijna vier ton voor bedrijf Bartelds
Intussen is wel overeenstemming bereikt met Bartelds over een bedrijfsverplaatsing. “Dat is het op een na laatste bedrijf dat er nog zit”, zegt wethouder Inge Klein Gunnewiek. “Ik ben blij met de overeenstemming met Bartelds. Dat past in de lijn van de gemeenteraad.” Om Bartelds te verplaatsen zal de gemeente 390.000 euro moeten uittrekken. Daarbij is 80.000 euro voor de aankoop van de gronden. De overige 310.000 euro is voor de schadevergoeding voor de bedrijfsverplaatsing. Volgens de wethouder heeft Bartelds nog geen nieuwe locatie en vraagt ze zich af of het bedrijf door zal gaan. “Maar de keuze is aan Bartelds”. Het ultieme bod aan Bartelds was overigens 375.000 euro.

'Nog altijd in gesprek'
Tegelijkertijd met Bartelds heeft ook Verhaegh Trading, eind november 2020, een ultiem, oftewel een laatste bod gekregen. "Dat betekent dat hierover niet meer is te onderhandelen”, zegt wethouder Inge Klein Gunnewiek. Het bedrijf gaf aan te reageren voor half januari, maar dat is nog niet gebeurd. De hoop is dat dit alsnog snel gebeurt. De wethouder wil er niet veel over zeggen. "We zijn al een tijd in gesprek en de gesprekken zijn nog niet afgerond”, zegt ze. "We willen de afhandeling zorgvuldig doen.” De wens is wel om er samen in harmonie uit te komen en dat Verhaegh elders een nieuw bedrijf begint. Klein Gunnewiek hoopt dat Verhaegh snel duidelijkheid geeft. Als het bedrijf wil verplaatsen kan aan een andere invulling van het terrein met meer natuur gewerkt worden. Blijft het dan wordt een moeizame bestemmingsplanprocedure verwacht over de mogelijkheden die Verhaegh al dan niet krijgt.