Foto: PR
Foto: PR Picasa

Beste Winterswijkers,

Beste Winterswijkers,

Rond de jaarwisseling was ik voorzichtig optimistisch dat we de coronacrisis in de loop van dit jaar achter ons zouden kunnen laten. Met de nieuwe vaccins en sneltesten zou er hopelijk snel weer wat meer lucht komen.
Nu we een paar weken verder zijn, zien we dat we vooral erg geduldig moeten zijn. Het vaccineren komt langzaam op gang en de veel besmettelijkere Britse variant van het virus is intussen bezig aan een flinke opmars. Die combinatie van factoren maakt dat we op dit moment in de zwaarste lockdown tot nu toe zitten.
De coronacrisis duurt nu al bijna een jaar en voorlopig is het einde nog niet in zicht. Dat is geen leuke boodschap. We hebben allemaal behoefte aan perspectief op betere tijden. We willen allemaal weer leuke dingen doen en elkaar kunnen ontmoeten. Op zaterdag een volle Wooldstraat zien of gezellig met een biertje op het terras zitten bij een van onze mooie horecabedrijven. Het is dan ook heel begrijpelijk dat jullie geduld op begint te raken. Dat ervaar ik zelf ook. Bij mijzelf en bij de mensen om mij heen.
Die onvrede kan en mag echter nooit een reden zijn om dan maar te gaan rellen, plunderen of politiemensen te gaan belagen. Ook in Winterswijk was er twee weken geleden sprake van een serieuze dreiging. Gelukkig zijn de lijntjes tussen de politie en de gemeente kort en hebben we kunnen voorkomen dat het uit de hand liep. Nogmaals dank aan onze politiemensen voor hun geweldige inzet!
Gelukkig zijn er ook veel goede voorbeelden, we spelen samen met de horeca online bingo, we kopen zoveel mogelijk lokaal en veel jongeren organiseren activiteiten via Zoom of Teams. Ik zie onze jongerenwerkers mooie dingen doen en heb grote waardering voor alle mensen in de (thuis)zorg en het SKB. Winterswijk laat zien waar slim samenwerken toe kan leiden.

Beste Winterswijkers, we moeten de komende tijd met elkaar door deze zure appel heen bijten. Want alleen als we ons allemaal aan de regels houden komen we van het virus af.

Houd moed en blijf vooral gezond!

Uw burgemeester,
Joris Bengevoord