Oriolus van start

WINTERSWIJK - Kirsty heeft een medische achtergrond, ze werkte twintig jaar op de radiotherapie en momenteel in de bus bij het bevolkingsonderzoek. Desirée is financieel geschoold

Vervolg van pagina 2

Desirée: “We hebben allebei zeer veel affiniteit met de doelgroep en zijn blij op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren. Vooralsnog is het inloophuis bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag. Hoewel Oriolus gesloten is voor spontane inloop, bieden ze wel (telefonische) ondersteuning, online en op afspraak, een op een, op locatie. Dit uiteraard met inachtneming van strikte veiligheidsvoorschriften. Als je kanker hebt is niks vanzelfsprekend en juist nu, in coronatijd, kunnen eenzaamheid en onzekerheid extra binnenkomen. Een gesprek met één van de vrijwilligers van Oriolus kan opluchting en steun bieden.”

Sponsors
Op de tafel staat een mooie bos bloemen aangeboden door de Raad van Bestuur van het SKB. In een video voor de opening wenst borstkankerchirurg Arda Brink de dames veel succes toe, zij is blij met dit initiatief. Deze film is terug te vinden op de Facebook pagina Oriolus-Achterhoek. Oriolus is helemaal afhankelijk van sponsorbijdragen, giften en donaties. Die zijn altijd welkom. Desirée: "Mensen die Oriolus een warm hart toedragen kunnen vriend worden voor elk gewenst bedrag, dit kan al vanaf 10 euro per jaar. Wij zijn blij met elke steun!”

Oriolus is gelegen in het SKB op de begane grond, aan het einde van de gang, route 1.1 en bestaat uit een kantoor, een behandelkamer, bibliotheek annex gespreksruimte en de huiskamer waar een stamtafel staat. Ook is er een zitje buiten en beschikt Oriolus over een eigen ingang aan de achterzijde van het ziekenhuis. Meer informatie is te vinden op de website www.oriolus-achterhoek.nl en op Facebook. Het inloophuis is bereikbaar via de mail: info@oriolus-achterhoek.nl of per telefoon via de nummers 06-10168038 of 06-12513774.