Afbeelding

Vrijwilligers maken Winterswijk mooier

WINTERSWIJK - Stichting Hart4Winterswijk heeft als doelstelling: “Het opzetten, uitbreiden en in stand houden van een reanimatie- en AED-netwerk in de gemeente Winterswijk”. Om dit te bereiken organiseert men diverse cursussen. Men is op zoek naar een coördinator opleidingen, wiens voornaamste taak het is het stimuleren en coördineren van reanimatie- en AED-cursussen. Dit doet de coördinator samen met de secretaris van de stichting. Dus wil je meewerken aan het hartveilig maken van Winterswijk meld je dan aan. Zie hiervoor de website van het Vrijwilligerspunt onder het kopje vacatures. Uiteraard kan men zich ook melden bij het vrijwilligerspunt www.vpwinterswijk.nl of mail naar info@vpwinterswijk.nl.

Overweeg je vrijwilligerswerk te gaan doen als je met pensioen bent? Of juist niet? De 7 redenen hieronder laten zien waarom vrijwilligerswerk zowel leuk als belangrijk is.
1. Je helpt een ander; Het is fijn om wat voor een ander te kunnen doen. Je besteed jouw tijd aan een persoon of organisatie die het nodig heeft. Zo maak je het leven van degene(n) die je helpt beter. Niet jij staat op de eerste plaats, maar de ander.
2. Het geeft voldoening; Dat je met vrijwilligerswerk de ander helpt, wil niet zeggen dat jij er niks mee wint. Juist het belangeloos helpen van iemand geeft je goed gevoel. Anderen blij zien maakt jou blij. De dank in de ogen van de buurvrouw waarvoor je boodschappen doet, de complimenten van het museum waar je de administratie voor bijhoudt, de schaterlach van de klas waar je voorleest: dat is niet in geld uit te drukken.
3. Het geeft structuur; Als je met pensioen gaat valt je werk weg. Werk is voor veel mensen ook zingeving. Je voelde je nuttig en je had er je sociale contacten. Vrijwilligerswerk kan een mooie vervanger zijn van die zingeving. Het is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Er wordt iets van je verwacht. Zo geeft het structuur in je bestaan.
4. Je doet sociale contacten op; Naast de structuur die vrijwilligerswerk geeft, doe je er ook sociale contacten op. Je leert mensen met wie, of voor wie je vrijwilligerswerk doet, steeds beter kennen. Dat is toch wat anders dan ‘hallo’ zeggen tegen de caissière bij een supermarkt. Het is een ideale basis om nieuwe mensen te ontmoeten of vriendschappen uit te bouwen. En doordat er veel vraag is naar vrijwilligerswerk, vind je altijd wel een plek waar gelijkgestemden zitten.
5. Goed voor de maatschappij; Er zijn ontelbaar veel organisaties en verenigingen die werken met vrijwilligers. Nederland zou er héél anders uitzien als alle vrijwilligers ineens zouden stoppen! Sporten wordt onbetaalbaar, musea zouden moeten sluiten en nog meer mensen vereenzamen.
6. Je kunt een vergoeding krijgen; Geld krijgen voor vrijwilligerswerk is voor sommigen vloeken in de kerk. Toch zijn er organisaties die vrijwilligers tegemoet willen komen. Dat kan door een vrijwilligersvergoeding, een onkostenvergoeding of een combinatie van die twee. Die vergoedingen zijn wel aan bepaalde regels gebonden.
7. Je leert nieuwe dingen; Je kunt iets zoeken dat in het verlengde ligt van wat je altijd hebt gedaan. De zorg bijvoorbeeld. Of zaaldienst bij je volleybalvereniging. Maar dat hoeft niet. Juist doordat er op zo veel verschillende terreinen vrijwilligerswerk te vinden is, is er altijd wel iets waar jouw interesse ligt. Kies eens iets heel anders, en ontdek en ontwikkel een andere kant van jezelf.

Door vrijwilligerswerk te doen, zorg je ervoor dat ook jij Winterswijk mooier maakt. Meer info over vrijwilligerswerk bezoek de website.


www.vpwinterswijk.nl

0543-200026