Dina van Balen en Joris Bengevoord openden de route. Foto: PR
Dina van Balen en Joris Bengevoord openden de route. Foto: PR

Ook burgemeester Bengevoord maakt Winterswijk creatiever

WINTERSWIJK - Maandag 1 februari heeft burgemeester Joris Bengevoord de eerste steen van het project Steenrijk Winterswijk gelegd. Hij deed dat samen met Dina van Balen van Penta Winterswijk bij het startpunt van de QR-beewegroute, het prieeltje aan de Whemerbeek.

Penta Winterswijk heeft een QR-beweegcode route langs het fietspad aan de Whemerbeek uitgezet. Langs het fietspad zijn dertien QR-codes te vinden. Door de code met de mobiele telefoon te scannen krijg men een filmpje te zien welke tot bewegen uitnodigt. Nu veel sportclubs geen sportieve activiteiten organiseren een mooi alternatief om toch sportief bezig te zijn.

De bedoeling van de steen van Steenrijk W’ wijk is dat de vinder, een foto maakt van de steen en de steen mee naar huis neemt. Ook mag de vinder de steen op een andere plek neerleggen. Om de stenen de kunnen volgen maakt de vinder een foto van de vindplek en van de plek waar hij of zij hem daarna neer legt. Hoe mooi kan het zijn als je ziet dat jouw steen door Winterswijk zwerft. Iedereen kan mee doen. Zoek een steen in de natuur, maak de steen schoon en beschilder deze met watervaste verf of met stiften. Om te kunnen zien dat de steen een Winterswijkse steen is dient men het Facebook logo en de Facebookpagina Steenrijk W’ wijk op de achterkant te vermelden. Het doel van Steenrijk W’ wijk is tweeërlei. 1. Mensen aanzetten tot creativiteit, 2. Inwoners van Winterswijk naar buiten laten gaan en blanco stenen en of geschilderde stenen te laten zoeken. Door de stenen in de buurt van de QR-beweegcoderoute van Penta langs de Whemerbeek neer leggen en de QR-codes te scannen is men dan ook goed sportief bezig.

Burgemeester Bengevoord heeft ’s middags zijn steen, van Steenrijk W’ wijk, beschildert met de Achterhoek vlag, bij de ingang van het Provinciehuis in Arnhem gelegd. Men is benieuwd wanneer en waar de steen straks weer opduikt. Zie voor meer info de Facebookpagina van Steenrijk W’ wijk en volg de stenen van Steenrijk W’ wijk. Zo maken mensen Winterswijk mooier en ook creatiever. Voor meer info over dit en over andere bijzondere projecten kan men contact opnemen met het Vrijwilligerspunt. Op werkdagen te bereiken via 0543-200026, Vragen kunnen ook per mail gesteld worden mail daarvoor naar info@vpwinterswijk.nl.