Taarten voor de agenten. Foto: PR
Taarten voor de agenten. Foto: PR

Taarten voor de politie

WINTERSWIJK - De politie ontving taarten van Winterswijkse ondernemersvereniging ABH City. Zij werden getrakteerd als dank voor hun inzet in de afgelopen periode, toen ook in Winterswijk de noodverordening en van kracht was en een veiligheidsrisico gebied werd aangewezen. Er was via social media opgeroepen om te komen rellen in het centrum van Winterswijk. ABH riep ondernemers op om geen spullen buiten te laten staan en indien nodig maatregelen te nemen. De afgelopen weken was er extra veel politie in en om het centrum te vinden, om eventuele rellen te voorkomen.

Burgemeester Joris Bengevoord heeft de noodverordening van 27 januari voor het centrum van Winterswijk inmiddels ingetrokken. Er is op dit moment geen sprake meer van een dreiging met betrekking tot de ernstige verstoring van de openbare orde.

De afgelopen dagen was het rustig in Winterswijk. De burgemeester heeft daarom besloten de noodverordening per direct in te trekken. “We hadden serieuze aanwijzingen dat er ook in Winterswijk ongeregeldheden zouden plaatsvinden. Gelukkig is dat niet gebeurd. Door de goede samenwerking tussen de gemeente en de politie kon de onrust snel in de kiem worden gesmoord”, zegt burgemeester Bengevoord.

Ondanks het intrekken van de noodverordening houdt de politie de komende tijd nog extra toezicht in het centrum. De gemeente waarschuwt dat bij overlast de noodmaatregelen weer ingaan. Eventuele schade wordt zoveel mogelijk verhaald op (ouders van minderjarige) daders.