Gerrit Komrij College. Foto PR
Gerrit Komrij College. Foto PR

Gemeente helpt leerlingen van GKC bij leerachterstanden

WINTERSWIJK – Veel scholen in Nederland kampen met hetzelfde probleem: de leerachterstanden bijwerken van de coronacrisis. Het Gerrit Komrij College bedacht een concept ‘Vraag het de oud-leerling’.

Door Eva Schipper

Op een online platform kunnen alle leerlingen van het Gerrit Komrij College vanaf begin februari gratis vragen stellen over de lesstof die ze nog niet goed begrijpen en over het plannen van lesstof.
De vragen worden elke schooldag live beantwoord door oud-leerlingen van de school. Het idee van de school werd omarmd door de gemeente Winterswijk. De school kreeg 25 januari te horen dat de Gemeente Winterswijk het project mede zal financieren.

Digitale inloopspreekuur
Elke schooldag kunnen de leerlingen van 14.00 tot 16.00 uur inloggen om deel te nemen aan het gratis digitale inloopspreekuur. Het online platform is opgezet door Gamze Nur Balci. Zij is ook een oud-leering van het Gerrit Komrij College. Komende tijd zal zij bezig zijn met de organisatie van het nieuwe concept.

Rolinka Schipper is conrector onderwijs van het Gerrit Komrij College: “Ik zie met dit concept mooie kansen om onze leerlingen door de coronacrisis heen te helpen. Het is een sociaal plan, alle leerlingen kunnen gratis hulp krijgen bij vragen over de lesstof. Dat onze oud-leerlingen nog steeds zo betrokken zijn bij onze school en bij onze leerlingen, dat vind ik geweldig. Ook zijn we erg blij met de goede samenwerking tussen het Gerrit Komrij College en de gemeente Winterswijk.”

Volgende week meer in de Achterhoek Nieuws over de ontwikkelingen van 'Vraag het de oud-leerling'.