Afbeelding

Tristan Botteram

Downhiller - 20 jaar - Afkomstig uit Doetinchem

Een wedstrijdkalender met nieuwe kansen en mogelijkheden staat voor de deur, want het 2021-seizoen komt steeds dichterbij. Afgelopen jaar verreed ik een kort maar krachtig seizoen waar ik mijn beste resultaat ooit behaalde. Hierdoor zijn mijn doelen enigszins veranderd ten opzichte van voorheen. Tot een maand geleden was ik op de goede weg met de voorbereiding op mijn komende competities. Dit houdt in veel kwaliteitstrainingen, zowel op als naast de fiets. Helaas hebben de nieuwe coronamaatregelen nogmaals mijn voorbereiding verhinderd: de sportscholen moesten nogmaals sluiten en de reismogelijkheid was niet meer mogelijk. Dit houdt in dat ik genoodzaakt ben om in Nederland mijn technische trainingen te volbrengen en dat is erg lastig. Daarentegen probeer ik er het beste van te maken, zodat ik kan pieken tijdens mijn selectiewedstrijden.

Op dit moment ligt mijn focus op het UCI Wereldkampioenschap, het WK en de Europese rondes. Het plan is om alleen deel te nemen aan de wedstrijden in Europa, omdat de kosten voor mij momenteel te hoog zijn om overzees te rijden. Ik streef ernaar om mijzelf bij elke wedstrijd te kunnen kwalificeren. Bij de Europese rondes is dit geen grote opdracht, maar bij de wereldbekers kan dit nog wel eens spannend worden. Mijn hoofddoel is om een top 40 resultaat te behalen in één van de wereldbekers. De tijd zal het leren.

Het ziet ernaar uit dat het seizoen iets korter zal zijn dan voorgaande jaren, met maar één wedstrijd in Amerika. Dit is voor mij als Europeaan gunstig i.v.m. reiskosten. Natuurlijk kunnen deze evenementen worden beïnvloed door COVID-19 en is de kans groot dat er weer een verstoord raceseizoen komt. De UCI zei: "De enscenering van de evenementen in kwestie zal afhangen van de ontwikkeling van de gezondheidssituatie in de betrokken regio's."

Wil je weten hoe dit allemaal gaat aflopen? Volg mijn dan op social media (@tristanbotteram) en check ook mijn blogs in de Zwarte Cross Talententuin.