Peter ten Hagen demonstreert de website. Foto: omy Pilon, Pilon Media
Peter ten Hagen demonstreert de website. Foto: omy Pilon, Pilon Media

Nieuw platform voor centrumondernemers in aanbouw

WINTERSWIJK - Nu de niet-essentiële winkels nog langer gesloten blijven, zetten de Winterswijkse centrumondernemers, verenigd in ABH City, vaart achter een al eerder ingezet traject voor een gezamenlijke 'etalage' op internet: www.winkelcentrumwinterswijk.nl. "Juist nu moeten we online zichtbaar zijn als centrumondernemers”, vertelt Peter ten Hagen, de voorzitter van ABH City die als kartrekker fungeert.

"Het plan voor een commercieel online platform naast het toeristische van 100% Winterswijk bestaat al langer”, licht Peter toe. "Door de coronacrisis is het plan in een stroomversnelling gekomen. Het is de bedoeling dat iedere centrumondernemer die dat wil een presentatie krijgt op de site. Op het moment zijn we bezig met het maken van tweehonderd foto's. Ondertussen wordt ook gebouwd aan de site.”

Van die site is al een glimp te zien op internet onder de url www.winkelcentrumwinterswijk.nl waardoor goed te zien is hoe de site er straks uit gaat zien. Hoe die er uiteindelijk uit gaat zien, is ook voor Peter ten Hage nog ongewis.

"We beginnen met een soort van etalage waar alle centrumondernemers, dus niet alleen winkels maar ook kappers, horeca, adviesbureaus en zelfstandigen die in het centrum gevestigd zijn zich presenteren. Je kan dan vanuit de presentatie naar de site of webshop van de ondernemer gaan, maar er komt ook een webshop op de site. Ondernemers die zelf geen webshop hebben, kunnen daar gebruik van maken, maar er wordt ook gewerkt aan een koppeling met bestaande webshops. Ook staan de openingstijden van de winkels er op. Aan het platform zullen straks commerciële acties en aanbiedingen gekoppeld worden en ook campagnes op Facebook en Instagram. De communicatie van activiteiten en dergelijke zal via 100% Winterswijk blijven lopen.”

Toekomstbestendig
In eerste instantie is de site voornamelijk gericht op Nederlandse bezoekers. "Uiteraard hopen we ons in de toekomst ook op Duitse gasten te kunnen richten, maar dit is hoe we beginnen. Om het zo voor elkaar te krijgen als we nu in gedachten hebben, is al een hele uitdaging.”

Aan die uitdaging wordt nu vooral gewerkt door Peter namens de ABH City vereniging in samenwerking met MyGraphics, Korma IT Solutions & Vincire Websites+. "De site moet toekomstbestendig worden, daarom komt er een werkgroep die verantwoordelijk wordt voor de site,” vertelt Peter. "Daarin komen leden van ABH City, de gemeente en 100% Winterswijk.”

De site wordt gefinancierd uit de bijdrage die centrumondernemers doen aan het reclamefonds, de reclameheffing. Iedere ondernemer die daaraan bijdraagt, kan een presentatie op de site krijgen. Het is de bedoeling dat de site eind februari helemaal gevuld is met presentaties en foto's van ondernemers. "Dat is de basis waarmee we beginnen,” vertelt Peter. "Een grote digitale etalage, zeg maar. Als de site eenmaal in gebruik is, gaan we hem finetunen. We hopen daarvoor ook feedback van gebruikers te krijgen.”