Afbeelding

Samen Winterswijk een beetje mooier maken

WINTERSWIJK - Als jouw eigen leven op orde is en je tijd en ruimte hebt om je in te zetten voor je medemens, dan ben jij wellicht de maatschappelijk betrokken Winterswijker die gezocht wordt. Samen kunnen we het leven van plaatsgenoten, die een duwtje in de rug nodig hebben, weer wat mooier maken. Belangstellenden kunnen geheel vrijblijvend contact opnemen met het Vrijwilligerspunt, tel. 0543 200026 of info@vpwinterswijk.nl .

Humanitas zoekt een coördinator
Als jij een kei bent in coördineren en graag in contact komt met mensen, dan is Humanitas op zoek naar jou. In de functie van coördinator ben je onder andere het eerste aanspreekpunt bij de selectie en begeleiding van deelnemers en vrijwilligers. Zo breng je ook de koppeling tussen deelnemers en vrijwilligers tot stand.
Maatjes gezocht
Humanitas is ook zoek naar maatjes. Ben jij sociaal en wil je iets betekenen voor je medemens? Dan biedt Humanitas jou wellicht die leuke vrijwilligersjob waar je altijd al naar op zoek was. Hebben deze functieomschrijvingen jouw interesse gewekt neem dan contact op met het vrijwilligerspunt of ga naar https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures en meld je aan.

De Post zoekt buddy's
Bij de Post zijn een aantal vragen voor buddy's binnen gekomen. Als buddy ben je vaak een aanvulling op de professionele zorg. Een huisarts of verpleegkundige heeft vaak geen tijd om uitgebreid te luisteren naar de gedachten van de cliënt en ze gaan zeker geen middagje met de cliënt de boodschappen doen. Maar iemand die ziek of eenzaam is, heeft naast de professionele zorg vaak ook behoefte aan deze vormen van zorg. Als dat ontbreekt en er daarvoor geen naasten beschikbaar zijn, help je met dingen die hij of zij anders aan familie of vrienden zou vragen. Het gaat dan om samen te praten, maar ook door samen leuke dingen te doen en praktische hulp te bieden. Daarmee geef je je de vrager een houvast. De steun van de buddy kan bijvoorbeeld bestaan uit: het bieden van een luisterend oor, het meegaan naar een arts, samen zoeken naar oplossingen voor allerlei (praktische of andere) zaken waar je tegen aan loopt of samen iets leuks ondernemen, zoals een terrasje pakken, een museum bezoeken, winkelen of en spelletje doen.
Een man met een spierziekte die weinig sociale contacten heeft zoekt buddy. Hij wil graag met iemand in contact komen om samen bepaalde beslissingen te nemen.
Een mevrouw lijkt het fijn om eens per maand of om de week iemand thuis te ontvangen en om samen wat te praten of een ommetje te maken. Daarnaast wil deze mevrouw graag wat meer over computers en de telefoon weten.
Een alleenstaande vrouw wil ook graag samen met een buddy iets leuks ondernemen. Denk hierbij aan koffie drinken, fietsen, spelletje doen en zodra het weer kan ook graag samen eens winkelen.