De AED in het Woold is te vinden bij de school; zie de rode pijl. Foto: PR
De AED in het Woold is te vinden bij de school; zie de rode pijl. Foto: PR

Hart4Winterswijk bereikt
mijlpaal van 100 AED’s

WINTERSWIJK/WOOLD - Op initiatief van René Walvoort van Woolds Belang is geld ingezameld voor een eigen AED in de buurtschap. De AED is centraal in de buurt opgehangen bij OBS Woold. Door de installatie van deze AED, is de mijlpaal van 100 AED’s in het AED-netwerk van de gemeente Winterswijk bereikt. Johan Esendam, voorzitter Stichting Hart4Winterswijk: “Als Hart4Winterswijk zijn we ontzettend trots met het bereiken van deze mijlpaal. Dit heugelijke feit zou aanvankelijk op 6 januari 2021 door wethouder Elvira Schepers worden opgeluisterd door deze 100ste AED officieel in werking te stellen. Helaas is dat door de corona-lockdown tot nader order uitgesteld.”

Bij de oprichting van Hart4Winterswijk eind 2016, waren er slechts achttien AED's beschikbaar, waarvan acht AED's in de bebouwde kom en tien AED's in de buurtschappen. Johan Esendam: "In de afgelopen jaren is er hard gewerkt om het aantal AED's in de bebouwde kom en de buurtschappen te verhogen. Onder het motto: "Wonen vlakbij een AED, een veilig idee!” In diverse woonbuurten zijn inzamelingsacties gehouden voor een eigen buurt-AED. Buurtbewoners zijn als ambassadeurs voor de stichting huis aan huis langsgegaan om geld in te zamelen voor een AED in de eigen buurt. Mede door deze inzamelingsacties hangen er in de bebouwde kom van Winterswijk nu 66 AED’s en 34 AED’s in de buurtschappen. Alle 100 AED’s zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week, dus altijd voor iedereen openbaar beschikbaar en inzetbaar. Dat betekent dat slachtoffers van een hartstilstand binnen de cruciale tijd van 6 minuten gereanimeerd kunnen worden.”
Op de website zijn alle 100 AED’s op een kaart met een groen AED-logo aangegeven. Door te klikken op het AED logo komt het adres en een foto van de AED locatie te voorschijn.


www.hart4winterswijk.nl