Afbeelding

Victor Steeman Wegracer -
20 jaar - Afkomstig uit Lathum

Het sportjaar kwam door corona laat op gang, dus we zijn pas in juli gestart met wedstrijd rijden. In vier maanden tijd heb ik uiteindelijk het Nederlandse en Duitse kampioenschap gereden.

Het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) seizoen heb ik als Rookie met een vijfde plek in de eindstand afgesloten, met als hoogtepunt de overwinning op Assen. Op 10 oktober ben ik Nederlands Kampioen geworden in het ONK Supercup 600 kampioenschap. Mooier kan het niet in mijn debuutjaar op een 600cc en ik ben dan ook best wel tevreden. Ik heb een geweldig jaar gehad bij Lentink Sports Racing en ben mijn trouwe hoofdsponsor enorm dankbaar dat hij mij deze kans heeft gegeven.

Ieder jaar, begint ná het seizoen het spelletje weer opnieuw. Bij wegrace-kampioenschappen is het beschikbare budget eigenlijk het meest belangrijkste. Dit jaar hebben we als nadeel gehad dat er bij de races geen publiek aanwezig mocht zijn. Het is dus nog lastiger, en zeker nu, om nieuwe sponsors te werven.

Mijn optreden bleef in de racewereld niet onopgemerkt, met als gevolg dat er toch nieuwe aanbiedingen en besprekingen volgden. Zélfs weer voor deelname in het World Superbike (WSBK).

Een makkelijke keuze was het niet, want rijden op een 600cc is mooi, maar deelname aan het WK is nog mooier. Toch heb ik gekozen voor het team welke mij een mooi toekomstperspectief aangeboden heeft, rekening houdend met weer een coronaseizoen. Na lang nadenken, heb ik uiteindelijk “ja gut” gezegd en ben ik hartstikke blij dat ik mij weer mag gaan meten op WK-niveau. In het seizoen 2021 ga ik opnieuw deelnemen in het wereldkampioenschap. Daarnaast rijd ik ook het Duitse kampioenschap. De voorlopige kalenders zijn al bekend en we starten de eerste race van het WSBK op het TT-circuit in Assen op 23 t/m 25 april.

Alles is in goed overleg gegaan met mijn hoofdsponsor Ashford Formula Nederland en natuurlijk ook met het 600-team. Hoe we het wintertrainingsprogramma gaan invullen is nog onduidelijk. We willen veel, maar of dat nu ook allemaal mogelijk is met deze pandemie moeten we eerst nog maar eens zien. Ik ga in ieder geval trainen op een beschikbaar gestelde crossmotor. In verschillende sessies oefen ik dan met remmen, slippen en glijden. Plezier is daarbij het allerbelangrijkste.

Online trainen (Playstation) met andere coureurs is tegenwoordig ook een hele serieuze zaak geworden en zeker niet makkelijk, hahaha. De conditie wordt natuurlijk ook op peil gehouden en ik let op mijn voeding zodat ik op kracht blijf tijdens deze ‘harde lockdown’. Het is wat het is.

Alles is door corona onzeker, we wachten gewoon af wat de toekomst ons gaat brengen.

Foto: Teerink