Sint toch even in Winterswijk. Foto Verona Westera
Sint toch even in Winterswijk. Foto Verona Westera

Jaaroverzicht 2020

Erepenningen voor oud-burgemeesters
De Duitse oud-burgemeesters Christian Vedder (Südlohn) en dr. Christoph Holtwisch (Stadt Vreden) hebben de zilveren erepenning van de gemeente Winterswijk ontvangen. Zij krijgen deze onderscheiding voor hun inzet op het gebied van de grensoverschrijdende samenwerking met Winterswijk.

DECEMBER

Vuurwerkverbod
Het vuurwerkverbod in Nederland maakt veel los. Vooral de jeugd is ontstemd. Het verbod wordt ingesteld om de zorg te ontlasten in verband met de coronapandemie.

Sint toch even in Winterswijk
Hoewel Sinterklaas dit jaar vanuit huis werkt, heeft hij toch een uitzondering gemaakt en samen met zijn Pieten een bezoek gebracht aan Winterswijk. Zondag konden kinderen met hun (groot)ouders bij recreatiepark 't Winkel/ Reuselink-Restaurant, Boules & Bowling een puzzeltocht rijden met de auto over het terrein. Onderweg kwamen ze pieten tegen en kregen ze lekkers. Aan het eind van het ritje stond daar Sinterklaas.

Loes ten Dolle kandidaat voor de Tweede Kamer voor D66

Boerenprotest
Ook in Winterswijk laten boeren van zich horen. Ze demonstreren tegen de conceptwet stikstofreductie en natuurherstel grensregio’s.

Lokale omroepen slaan handen ineen

Verondiepen van de kleiput in Winterswijk stopt eerder

Nieuwbouw Zorgcombinatie Marga Klompé in spoorzone
De Zorgcombinatie Marga Klompé is al enige tijd op zoek naar een geschikte locatie voor de vervangende nieuwbouw van het complex aan de Vredenseweg. Die plek is nu gevonden naast het Gerrit Komrij College en de bijbehorende sporthal.

Burgemeester sluit woning aan de Scholtenenk om grote hoeveelheid illegaal vuurwerk

Vier maal Duurzaamheidsprijs
FC Winterswijk, Stichting Venemansmolen, Joost Schrijver van Appel4You en Willy Smit van Wam & van Duren ontvingen de Winterswijkse Duurzaamheidsprijs 2020.

Toch een voetgangerstunnel onder spoor Greversweg

SKB en Slingeland per 1 januari 2021 zelfstandig
WINTERSWIJK - Per 1 januari 2021 gaan Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) en het Slingeland Ziekenhuis beiden zelfstandig verder. Dit besluit is 14 december formeel bekrachtigd met het zetten van de handtekeningen door de bestuurders van de ziekenhuizen.