Bewoners genieten van de kerssfeer. Foto:  Han van de Laar
Bewoners genieten van de kerssfeer. Foto: Han van de Laar

Kerstsfeer in de Freule van Dorthstraat

WINTERSWIJK - Het leek Miranda Pleiter en Jan Kooij, bewoners van de Freule van Dorthstraat, een goed idee om de straat sfeervol in te richten met kerstbomen en andere versieringen. De Freule van Dorthstraat is geen doorgaande weg voor auto’s en ‘opgeknipt’ in twee gedeeltes. Vanaf nummer 60 tot aan de Bocholtsestraat zijn alle dertien huisbewoners gevraagd mee te doen. Iedereen, van jong tot oud, heeft meteen toegezegd.

Door Han van de Laar

Miranda: "Het gaat ook om een stukje saamhorigheid, een teken dat we aan elkaar denken in deze coronatijd. Het gevoel dat we verbonden zijn en elkaar een hart onder de riem steken.” Voor alle huizen staan inmiddels feestelijk verlichte kerstbomen. In de tuin van nummer 83 ‘graast' een mooie, eveneens verlichte, hertengroep.

Regelmatig lopen er mensen door dit stukje straat. Via mond tot mond reclame heeft men hierover gehoord. De bewoner aan de overkant van de straat (Bocholtsestraat) is ook mee gaan doen aan deze spontane actie.

Aanvankelijk wilden de bewoners op Nieuwjaarsdag buiten nog even bij elkaar komen om het jaar 2021 in te luiden. Dat plan hebben ze inmiddels laten varen vanwege het coronavirus. "Volgend jaar doen we dit zeker weer en hopen dan ook dat er nog meer aangrenzende woningen meedoen.”