Juf Antoinette Brand zwaait af na 35 jaar. Foto: PR
Juf Antoinette Brand zwaait af na 35 jaar. Foto: PR

Digitaal afscheid van juf Antoinette Brand

Juf zwaait na 35 jaar onderwijs af

WINTERSWIJK - Na meer dan 35 jaar voor de klas te hebben gestaan, zit het er nu op voor juf Antoinette Brand van Daltonschool de Vlier in Winterswijk. Vrijdag 18 december nam zij afscheid van haar school waar ze twintig jaar lang les heeft gegeven. Het werd een heel bijzonder afscheid nu er door de coronamaatregelen geen feest mogelijk was.

De carrière van Juf Antoinette begon in 1978 op de Emmaschool in Winterswijk, waar ze juf van klas 1 en 2 was. Van 1987 tot 1993 bleef ze thuis na de geboorte van haar kinderen waarna ze de draad weer oppakte op verschillende scholen in de regio. In 2000 begon ze als invalleerkracht op Daltonschool de Vlier en is ze nooit meer weggegaan.

Antoinette heeft altijd met veel plezier in het onderwijs gewerkt, ze zag kleuterscholen samen met de lagere scholen basisscholen worden en dat het digitale tijdperk zijn intrede deed. Er kwamen computers in de klas, het schoolbord werd vervangen door het digibord. En als de juf het dan niet snapte, hielpen de kinderen ze wel door te zeggen op welk kruisje ze moest klikken.

Geschiedenis was haar favoriete vak, hier kon ze zich helemaal in uitleven, vooral de 'Pruikentijd' was haar favoriet. Antoinette genoot altijd van 'haar' kinderen, het zien hoe ze groeien zowel emotioneel als op kennisgebied.

Een loopbaan die eindigde met onverwacht vreemde coronamaanden, het werd helaas geen groot feest. Ze werd verrast met een online afscheid, een filmpje van de collega’s en kinderen, een foto slideshow van haar loopbaan als juf. En mooie cadeaus. Een ander afscheid, maar niet minder bijzonder. Antoinette kan nu gaan genieten van haar welverdiende pensioen, op vakantie met haar man en de caravan naar Frankrijk, kinderkleding maken voor haar kleindochter en natuurlijk lekker lezen.