Afbeelding

Hulplijn Winterswijkse Uitdaging weer in de lucht

WINTERSWIJK - De tweede golf is opnieuw een flinke klap voor ouderen en kwetsbare mensen. Zij hebben het zwaar nu de maatregelen opnieuw aangescherpt zijn. Om die reden is sinds deze week is de hulplijn van de Winterswijkse Uitdaging/Vrijwilligerspunt weer in de lucht. Nadat de aanvragen tijdens de vorige lock down minder werden is de hulplijn uit de lucht gehaald. In verband met de tweede lock down is de lijn echter weer opgestart.

Mocht men, in welke vorm dan ook, hulp nodig hebben kan men op twee manieren contact zoeken met het Vrijwilligerspunt. Telefonisch kan dat tijdens werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur door te bellen met 0543 200026. Daarnaast kan men zich digitaal aanmelden via https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt.
Met dit formulier wil men inwoners die de samenleving draaiende houden tijdens de coronacrisis helpen. En dat zijn er veel. Mensen die in de zorg werken, mensen die in de supermarkten werken, mensen uit het openbaar bestuur. Allemaal draaien ze overuren om te zorgen dat Winterswijk zo goed mogelijk door deze crisis komt. Ook nu de scholen weer dicht zijn, kan dat allerlei praktische problemen opleveren. Mensen die vanwege de coronacrisis tegen allerlei praktische problemen oplopen kunnen geholpen worden. Zoals helpen bij het doen van de boodschappen. Dus wil je helpen, of heb je hulp nodig? meldt het bij de Winterswijkse Uitdaging!

Het Vrijwilligerspunt is ook weer gestart start met de telefooncirkel en telefoonmaatjes. Deze Telefooncirkel is er voor iedereen van alle leeftijden die behoefte heeft aan regelmatig contact. Een Telefoonmaatje is één vaste vrijwilliger van het Vrijwilligerspunt die regelmatig met een inwoner belt die graag contact met iemand heeft. Ook hiervoor geldt dat de Uitdaging, als maatschappelijk makelaar, de gevraagde hulp en de aangeboden hulp met elkaar in contact wil brengen. Inmiddels hebben zich al veel maatschappelijk betrokken Winterswijkers gemeld die ook tijdens deze lock down Winterswijk mooier willen maken.

Het Vrijwilligerspunt is zeker tot 19 januari 2021 fysiek gesloten. De Vrijwilligers zijn echter wel telefonisch bereikbaar. Voor vragen over Vrijwilligerswerk en of hulp kan men bellen met 0543 200026. Ook Automaatje is, tijdens werkdagen, ‘s ochtends tussen 9.00 en 12.00 bereikbaar. Telefoonnummer 0543 200036. In verband met de beperkende maatregelen kunnen momenteel alleen ritten met medische en of sociale achtergrond uitgevoerd worden.