Afbeelding

Beste Winterswijkers,

Beste Winterswijkers,

December staat normaal gesproken voor warmte, sfeer en gezelligheid. Maar helaas zit Winterswijk op slot. We hadden allemaal gehoopt op enige versoepeling tijdens de feestdagen, maar dat zit er niet in. Daarvoor is het aantal besmettingen in Nederland nog steeds te hoog en daarom kondigde de minister-president de lockdown af.

2020 stond veel in het teken van de zorg. Naast dat we met elkaar streden voor een volledig SKB voor de Oost-Achterhoek, wil ik alle medewerkers in de zorg een hart onder de riem steken. Zij draaien ook op dit moment overuren voor onze gezondheid. Petje af voor jullie enorme inzet in het afgelopen jaar!

Ik hoop dat het u lukt om het tijdens de feestdagen thuis toch zo gezellig mogelijk te maken. Vergeet daarbij ook onze lokale horecaondernemers niet. De horeca zit weliswaar op slot, maar bij veel restaurants kunt u wel maaltijden bestellen of afhalen. Op die manier kunt u thuis toch een feestelijk kerstdiner op tafel zetten en steunt u tegelijkertijd onze horecaondernemers die een moeilijk jaar achter de rug hebben. Ik leef enorm mee met onze ondernemers die uitgerekend in de beste maand van het jaar hun deuren moeten sluiten. Weet dat de gemeente samen met ABH-City, OWIN, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Winterswijk, OBW, Marktvereniging en het Platform voor Recreatieondernemers achter jullie staat en dat we jullie helpen en/of adviseren waar het kan. We moeten elkaar hier doorheen helpen!

Ik ben er trots op dat de meeste Winterswijkers zich tot nu toe goed aan de coronamaatregelen hebben gehouden. Ik wil u vragen dit ook de komende weken vol te houden. Door afstand te houden en het aantal contacten te beperken, beschermen we elkaar tegen het coronavirus. Denk ook aan de mensen in uw omgeving die in deze tijd wat extra aandacht nodig hebben. Mensen die zich eenzaam voelen of somber zijn. Een praatje, een kaartje of een luisterend oor betekent vaak al heel veel.

Dit jaar is in veel opzichten een ‘verloren jaar’, maar ik ben optimistisch over 2021. Juist door positief te zijn, blijven we Winterswijk op de kaart zetten. Ik ga er vanuit dat we het coronavirus komend jaar de baas worden en we geleidelijk aan weer terug kunnen naar het Winterswijk waar we met elkaar zoveel van houden. Het zou toch fantastisch zijn als we eind augustus weer gewoon ons Volksfeest samen kunnen vieren? Daarom: hou vol!

Namens het gemeentebestuur wens ik u hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021 toe! Ik kijk er naar uit om samen met u in 2021 verder te bouwen aan de fijnste en mooiste plek van de Achterhoek.

Uw burgemeester,
Joris Bengevoord