Afbeelding

Vacatures voor vrijwilligers

WINTERSWIJK - Bij het Vrijwilligerspunt zijn weer een aantal leuke vacatures binnen gekomen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met vragen over een van de vacatures.

Boogie Woogie
Cultuurcentrum Boogie Woogie is op zoek naar iemand die voor hen de livestream wil beheren. Vanwege de huidige omstandigheden zijn optredens maar voor een beperkt publiek toegankelijk. Boogie Woogie wil via een livestream mensen thuis toch laten meegenieten van de optredens die worden gegeven. Herken jij de leukste, grappigste en mooiste momenten en weet jij dat, via de livestream, over te brengen aan de mensen thuis? Dan krijg je hier de mogelijkheid om de optredens bij Boogie Woogie te regisseren via de livestream!

AZC
Het Asielzoekerscentrum is op zoek naar een vrijwilliger voor de kinderactiviteiten. Als vrijwilliger kinderactiviteit begeleid je kinderen vanaf 8 tot en met 12 jaar. Je organiseert diverse knutsel- en buitenactiviteiten en draagt zorgt voor een veilige en prettige speelomgeving voor deze kinderen. Je voldoening haal je beslist uit de glimlach van de kinderen die door de activiteiten de nodige afleiding, beweging en ontmoetingen met andere kinderen aangeboden krijgen.

Daarnaast zoekt men vrijwilligers die begeleiding kunnen bieden aan vluchtelingen die zwanger zijn. Wat de taken betreft valt hierbij te denken aan het bespreken en het aanvragen van kraamzorg, het uitleggen wat kraamzorg inhoudt, het begeleiden met afspraken bij verloskundige/gynaecoloog, begeleiden met aangifte geboorte, begeleiden dat alles klaar is voor de geboorte.

Andere culturen hebben vaak andere gewoonten rondom zwangerschap, maar als jij een open vizier en een nieuwsgierige bril hebt en een brug tussen culturen wilt slaan, ben jij wellicht de persoon die mooi en dankbaar werk binnen het AZC kan verrichten.

Oriolus
De stichting Orilus opent eind januari haar inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en hun familieleden. Voordat men open kan, moet er echter nog wel het één en ander behangen en geschilderd worden. Voor deze éénmalige klus zoekt het Vrijwilligerspunt nog vrijwilligers. Dus vind je schilderen en behangen leuk dan ben jij de persoon die wij zoeken.

Maatje gezocht
Voor een jonge man met lichte lichamelijke beperkingen is het Vrijwilligerspunt op zoek naar een maatje om, zodra het weer mag, samen naar de bioscoop te gaan of samen te gaan fietsen of een terrasje te pakken. Het zou leuk zijn als dat eens in de veertien dagen zou lukken.

Naaimachines gezocht
Het komende voorjaar wil de afdeling creatief van het Vrijwilligerspunt beginnen met naailessen. De lessen zullen door een ervaren naailerares gegeven worden. Voor de naailessen is men nog op zoek naar gebruikte naaimachines.

Dus heb je je zolder opgeruimd en kwam je daar nog een gebruikte naaimachine tegen, bij het Vrijwilligerspunt krijgt de machine weer een nuttig tweede leven. Voor meer informatie over de naailessen kan men contact opnemen met Linda Sandman. E-mailadres creatief@vpwinterswijk.nl

Van maandag 21 december tot en met vrijdag 1 januari is het Vrijwilligerspunt gesloten. Uiteraard is men wel, net als Automaatje, telefonisch bereikbaar.

Voor meer informatie over de vacatures kan men contact opnemen met het Vrijwilligerspunt Telefoonnummer 0543 200026 E-mail info@vpwinterswijk.nl.