Twannie en Remco in de nieuwe winkel. Foto: Verona Westera
Twannie en Remco in de nieuwe winkel. Foto: Verona Westera

Te Grotenhuis Bloemen en Planten nu ook in Winterswijk

Nieuwe winkel op hoek Willinkstraat-Wheme

Door Verona Westera

WINTERSWIJK - "Wij vinden Winterswijk een gezellig plaats en leuk om te winkelen. Daarom zijn wij dan ook in Winterswijk een bloemenzaak gestart." Aan het woord Remco te Grotenhuis. Samen met zijn vrouw Twannie Nijhof opende hij vorige week hun bloemen en plantenwinkel op het hoekje Willinkstraat-Wheme.

Het stel heeft ook in Dinxperlo een grote bloemen- en plantenzaak en weet van aanpakken, want naast deze winkels heeft Remco nog diverse andere bedrijven, waaronder transportbedrijven en een afvalbrengpunt.
"Ik denk dat onze winkel een mooie aanvulling is op het bestaande winkelaanbod in Winterswijk", aldus Remco. "Vooral ook op deze locatie", vult Twannie, die zich voornamelijk met de winkels bezighoudt, aan. "We doen veel met planten en potten. Potten zijn in alle formaten leverbaar. Hebben we ze hier niet, dan laten we ze vanuit de grote winkel in Dinxperlo komen", aldus Twannie. "Hier kunnen klanten voor de deur parkeren. Dat is natuurlijk heel handig, vooral met grotere planten of potten." Het stel bekeek meerdere panden in Winterswijk voor hun nieuwe winkel. "Dit sprak ons het meeste aan. Niet alleen vanwege het parkeren voor de deur, maar ook de sfeer van het pand vonden we prettig", legt Remco uit.

Een aantal keren per week moet Twannie vroeg uit de veren om inkopen te doen, rechtstreeks op de bloemenveiling. "Ik vind het belangrijk om zelf de inkoop te doen, zodat we zeker weten dat we altijd goede en verse bloemen in huis hebben." Te Grotenhuis regelt zelf het transport vanaf de veiling, direct naar zijn winkels. Klanten kunnen voor een fleurig boeket in de winkel zelf de bloemen kiezen, maar voor mensen met meer haast zijn er al kant en klare boeketten vanaf 5 euro te verkrijgen. Deze boeketten worden uiteraard dagelijks vers gemaakt door ervaren bloembinders. "Dat vind ik belangrijk", laat Remco weten, "dat ook mensen met een wat kleinere beurs hier wat moois kunnen kopen." Dat geldt niet alleen voor het assortiment dat in de winkel te vinden is maar ook voor rouw- en trouwarrangementen. "Vaak zijn die bloemstukken hartstikke duur, maar hier kan in overleg ook een mooi stuk gemaakt worden voor mensen die wat minder te besteden hebben. "

Wie geen tijd heeft om naar de winkel te gaan, kan ook online een boeket bestellen. Via www.tegrotenhuisbloemen.nl kan een boeket besteld worden, of kijk op Facebook. Bezorgen in en om Winterswijk , Aalten en Dinxperlo is gratis. Verras iemand met een fleurig boeket tijdens de feestdagen. In het kader van de opening hebben Twannie en Remco een feestelijke aanbieding. Kijk hiervoor naar de advertentie verderop in deze krant.


www.tegrotenhuisbloemen.nl

Twannie en Remco in de nieuwe winkel. Foto: Verona Westera