Ga mee klootschieten met TaalTeamAchterhoek

OOST-ACHTERHOEK - Het TaalTeamAchterhoek organiseert ook in corona-tijden weer een activiteit voor inwoners van Oost Gelre, Winterswijk en Aalten. Na het succesvolle boerengolf van afgelopen zomer is het nu tijd voor een andere actieve bezigheid; op zondag 20 december gaat men klootschieten in de prachtige omgeving van kasteel Ruurlo.

Het principe is simpel: gooi een zware bal vol lood zo ver mogelijk weg. Het team dat het verst gooit, komt als winnaar uit de bus. Een echt Achterhoeks/Twents spel, genoemd naar de houten ballen met stukjes lood, de zogenaamde kloten. De start is om 13.00 uur bij de parkeerplaats bij de kasteeltuin (Stapeldijk 1 Ruurlo). Deelnemers maken zelf klootschietteams, de organisatie zorgt voor een natje en een droogje. Bij slecht weer staat er een bezoek aan het museum op het programma.
Opgeven kan bij Luuk 06 1337 9990 of Alex 06 4206 9684. Uiteraard worden de coronaregels in acht genomen; afstand houden is uitstekend te doen tijdens het klootschieten en zo nodig zijn er mondkapjes voorhanden.

Het TaalTeamAchterhoek helpt mensen die wat minder goed kunnen lezen en schrijven of die niet zo goed met de computer overweg kunnen. Deelname aan activiteiten van het TaalTeam staat open voor iedereen en is gratis dankzij een subsidie van de Provincie Gelderland en een bijdrage van de gemeentes Oost Gelre, Winterswijk en Aalten.