Gijs Ramerman (m) en André Onnink van Ramerman & Onnink overhandigen wethouder Elvira Schepers een cheque van 2.500 euro voor de voedselbank. Schepers: “Geweldig, daar is men vast erg blij mee.” Foto: Han van de Laar

Gijs Ramerman (m) en André Onnink van Ramerman & Onnink overhandigen wethouder Elvira Schepers een cheque van 2.500 euro voor de voedselbank. Schepers: “Geweldig, daar is men vast erg blij mee.” Foto: Han van de Laar

Ramerman & Onnink schenkt 200 cadeaubonnen aan Voedselbank

Wethouder Schepers nam de cheque in ontvangst

WINTERSWIJK - Gijs Ramerman en André Onnink, van het gelijknamige adviesbureau voor onder anderen verzekeringen en hypotheken, zetten zich niet voor het eerst tijdens de coronacrisis in voor Winterswijkers die wel een extraatje kunnen gebruiken. Ze stellen 200 cadeaubonnen van 100% Winterswijk beschikbaar voor de Voedselbank.

De bijna honderd Winterswijkse afnemers van een wekelijkse voedselpakket van de Voedselbank treffen op 18 december in hun pakket twee lokale cadeaubonnen aan met een waarde van 12,50 euro per bon. “Voor 25 euro kun je wel wat kopen, daarom twee bonnen”, zegt Gijs Ramerman.

Samen met de verzekeringsmaatschappij NH 1816 willen Ramerman & Onnink met de actie hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. “Nu kunnen ze iets extra’s doen met de kerst. Bovendien steunen we hiermee wederom de lokale winkeliers”, zegt André Onnink, die ook terugkijkt op de vorige actie. “Tijdens de eerste coronagolf hebben we negen weken lang via onze Facebookpagina wekelijks vijf cadeaus weggegeven; onder andere bloemen, wijn- en bierpakketten, lunches en Moederdagontbijten. Allemaal te besteden bij ondernemers in Winterswijk.”

Na de acties van die negen weken wilden ze iets anders doen. "In het kader van 'doe eens iets goeds voor een ander, in deze tijd' hebben wij gezocht naar een groep mensen waarbij een extraatje goed van pas komt. Wij dachten daarbij aan de Voedselbank”, aldus Gijs Ramerman, die het idee koppelde aan de 100% Winterswijk-cadeaubonnen van een tientje, die dankzij een ‘coronatoeslag’ 12,50 euro waard zijn bij de lokale ondernemers.

Ramerman & Onnink onderscheiden zich al jaren met hun maatschappelijke betrokkenheid. Zo sponsoren ze behalve Bergh in het Zadel ook Kanjers voor Kanjers.
De 200 bonnen worden weliswaar verstrekt aan de Voedselbank Oost-Achterhoek, met klanten in ook Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Oude IJsselstreek, maar er is bewust gekozen voor de lokale inzet. Zodoende komen de bonnen in de ongeveer 100 pakketten die vrijdag 18 december in Winterswijk worden afgehaald.