Pepernoten op afstand. Foto: PR Reuselink

Pepernoten op afstand. Foto: PR Reuselink 

Sinterklaasfile bij Reuselink

WINTERSWIJK -Afgelopen zondag heeft Sinterklaas zijn thuiswerk-kantoor even verwisseld voor een dagje werken op locatie, en wel bij Reuselink-Restaurant, Boules & Bowling in Winterswijk. Ouders konden met hun kinderen in de auto door de Sinterklaas-drive-through. De belangstelling onder gezinnen met jonge kinderen was groot en van 10.00 tot 15.00 uur was het file rijden in zijn gezelligste vorm.

Zo konden kinderen onderweg op de route naar de Sint hun kennis van het alfabet tonen door mee te doen aan de chocoladeletter-speurtocht vanuit de auto. De oplossing konden ze aan het eind van de route bij Sinterklaas inleveren waarmee ze dan meedoen aan de prijsvraag. Ook waren er enkele muziekpieten die zorgden voor de muzikale begeleiding voor het zingen in de auto en was er DJ-Piet PeeJee die voor de nodige disco-effecten zorgde, voor het zittend dansen in de auto. In de rij voor het bezoek aan de Sint waren de Pieten ondertussen volop aan het werk. Er moesten onder andere Pieten naar de Pietenschool om Spaans te leren. De Pieten leerden daar onder anderen dat pepernoot in het Spaans Pan de jengibre heet, de staf een Baston en Paard een Caballo. Kortom, er werd volop gestudeerd bij Reuselink aan de Slingeweg.
Enkele dagen vooraf aan de drive-through was er wel enige Pieten-consternatie. Reuselink kreeg onverwachts bezoek van de Bowling-Piet. Hij was uit het Pietenhuis geslopen om alvast cadeaus en lekkers naar de nieuwe bowlingbanen van restaurant Reuselink te brengen. Keurig op tijd, zodat Sint alle pepernoten en cadeaus coronaproof aan alle jonge bezoekers kon uitdelen in de drive-through
Foto's van de Sinterklaas drive thru dag zijn terug te vinden op www.reuselink.nl/sint. De Sinterklaastekening op de website van www.reuselink.nl, is nog tot 5 december te downloaden en in te leveren bij Reuselink. Wie de mooiste tekening inlevert, wint een prijs.

Pieten houden keurig afstand. Foto: PR Reuselink
Kinderen kwamen onderweg veel pieten tegen. Foto: PR Reuselink
Een lange rij auto's op weg naar de Sint. Foto: Dominique Raadman
De Pieten moesten klusjes doen. Foto: Dominique Raadman
En daar was Sinterklaas. Foto: PR Reuselink