Raimond Smit wil dat gemeente dealers gaat aanpakken

REGIO – Het nieuws over de designerdrug 3MMC stapelde zich de afgelopen week op. Wilma Elsinghorst (CDA Winterswijk) stelde vragen in een commissievergadering en kondigde een motie aan. Raimond Smit, fractievoorzitter van het CDA in Aalten, plaatste een artikel op Facebook.

Vervolg van pagina 2

Op het moment dat de dealer dit weer flikt krijgt hij dan 4000, of 5000 of 6000 euro betalen. Dat is een stok achter de deur. Eendealer zal zich dan wel twee keer bedenken, voordat die het weer doet”, zegt Smit. Hij zal B en W in de motie oproepen dit aspect nader te onderzoeken. Op de Veluwe zijn hiervan al wel voorbeelden van. Daarom wordt het ook wel het Veluws model genoemd.
Signalen uit de Achterhoek bevestigden het probleem
Staatssecretaris Blokhuis gaf afgelopen weekend aan dat hij 3MMC snel wil verbieden. Raimond Smit denkt wel dat de signalen uit de Achterhoek daarbij hebben geholpen.

"Voor ons is het al twee over twaalf door de jongeren die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.” Smit weet dat de staatssecretaris al bezig was met de voorbereiding van de wijziging van de Opiumwet.
"Dat gaat niet zomaar, maar het is goed dat Blokhuis nu vaart wil maken en dat er mogelijk al in het eerste kwartaal van 2021 een wetsvoorstel komt”, zegt Smit.
"De signalen uit de Achterhoek hebben het niet geagendeerd, maar wel bevestigd dat het om een groot probleem gaat.”