De waardebon wordt nu al veel verkocht. Foto: PR
De waardebon wordt nu al veel verkocht. Foto: PR

Speciale editie 100% Winterswijk Waardebon succes

WINTERSWIJK - De 100% Winterswijk Waardebon die sinds 9 november verkrijgbaar is wordt zowel door de Winterswijkse inwoners als door de winkeliers zeer goed ontvangen.

De speciale, gelimiteerde waardebon met een aanschafwaarde van 10 euro, kan bij meer dan 140 Winterswijkse winkels, horecagelegenheden en marktkramen voor 12,50 euro worden verzilverd. Daarmee krijgt de consument dus 25% cadeau op lokale aankopen. Een prachtige impuls voor de koop lokaal campagne, die in deze onzekere tijd een extra steuntje in de rug biedt aan Winterswijkse ondernemers en inwoners.

De waardebon is pas twee weken in omloop en is nu al een groot succes gebleken. Consumenten weten de weg naar de verkooppunten goed te vinden en de verkoop van de speciale waardebon verloopt voorspoedig. Ook vanuit Winterswijkse bedrijven is er veel belangstelling voor de waardebon, die de bonnen graag in hun kerstpakketten en relatiegeschenken verwerken.

Waarnemend voorzitter van winkeliersvereniging ABH-city Peter ten Hagen is aangenaam verrast door het grote succes: “ Met deze speciale waardebon inspireren we het publiek om vooral lokaal te winkelen. Zeker ook met het oog op de feestdagen maken de gulle Sint en de Kerstman bij het kopen van cadeautjes graag gebruik van de extra waarde die de bon biedt. Het vertrouwen van de ondernemers en marktkooplieden in deze lokale waardebon is groot. Inmiddels zijn er al meer dan 140 acceptanten aangemeld, die dit initiatief met veel enthousiasme hebben ontvangen.”

De ondernemers in het winkelcentrum spreken vol lof over het budget van 50.000 euro dat de gemeente hiervoor beschikbaar heeft gesteld. Het zijn lastige tijden voor veel ondernemers, deze stevige lokale impuls is dan ook meer dan welkom. Zowel de consumenten als de winkeliers hebben profijt van deze actie, die dan ook breed gedragen wordt.

De 100% Winterswijk Waardebon is verkrijgbaar bij HEMA, VVV Inspiratiepunt en Hoveniers en Groencentrum Wenninkhof en heeft een oplage van 25.000 stuks.
De extra waarde van 25% is geldig tot en met 28 februari 2021, daarna behoudt de bon de originele aanschafwaarde van 10 euro.